Xavier Verdaguer, creador de nombroses empreses, fundador de la competició Imagine i del Centre de Creativitat Imagine (Sillicon Valley i Barcelona), oferirà el proper 12 de desembre una conferència a la UAB. Verdaguer parlarà sobre l’actitud emprenedora i presentarà la primera edició del concurs Imagine Express 2014, que es posarà en marxa a mitjans de desembre. La xerrada, organitzada per Treball Campus dins del programa UAB Emprèn, tindrà lloc a les 12,30 h a la Sala de Teatre de l’Edifici de Participació ETC (Plaça Cívica), i comptarà amb la presència de la vicerectora de Qualitat, Docència i Ocupabilitat, Glòria González.

 

Imagine Express pretén descobrir i potenciar el talent innovador i emprenedor en el sector de les aplicacions per a telèfons mòbils, a través d’un viatge en tren de 4 dies entre Barcelona, París i Londres, que tindrà lloc del 24 al 26 de febrer i durant el qual les persones seleccionades  desenvoluparan els seus projectes.

 

Els seleccionats (12 innovadors, 12 enginyers informàtics i 12 economistes de l’àmbit de l’administració d’empreses) dissenyaran aplicacions adreçades als sectors turístic, cultural, de salut i social, que presentaran públicament el dia 27 al Mobile World Congress de Barcelona. Imagine Express 2014 també els facilitarà un espai per a la incubació dels seus projectes.

 

La nova competició compta amb el suport de la UAB, única universitat pública que hi participa, a través del Programa UAB Emprèn.

Un emprenedor en sèrie

Xavier Verdaguer és un emprenedor en sèrie de Barcelona que en els últims 15 anys ha creat vàries empreses d’Innovació tecnològica. És enginyer informàtic i arquitecte tècnic per la Universitat Politècnica de Catalunya i amb estudis d’alta direcció a la Stanford University (Califòrnia). Actualment és professor a la UPC.

Verdaguer va començar la seva trajectòria professional com a director d’informàtica del Consulting Taller d’Enginyeries i amb 25 anys va iniciar la seva carrera com a emprenedor en sèrie. Instal•lat ara al Silicon Valley de Califòrnia, és fundador de nombroses empreses, entre les que destaquen TMT Factory i BCN Media -serveis d’enginyeria de woftware i comunicació multimèdia-, Integra Interactive -líder en sistemes de comunicació dinàmica a través de pantalles-, Innovalley – roba intel·ligent fusionant creativitat de Barcelona amb tecnologia americana d’última generació-  i seven4seven –desenvolupament de software-.

A Califòrnia ha creat també el Centre de Creativitat Imagine, dedicat, en paraules seves “a la generació d’idees disruptives que canviïn el món i per canviar la vida de les persones que participen en la creació d’aquestes idees”.

Altres competicions organitzades pel Centre de Creativitat de Xavier Verdaguer són Imagine Sillicon Valley i Imagine PostDigital.

Des d’aquest any, Verdaguer també és inversor en projectes innovadors, a través de Lanta Digital Ventures, un fons d’inversió d’emprenedors per a emprenedors.

Per assistir a la xerrada cal inscriure’s a: uab.empren@uab.cat

Més informació sobre Imagine Express 2014

Font: web PRUAB