L’empresa Bcninnova Technological Evolution, ubicada a l’entorn del Parc de la Ciència de Cerdanyola, ha rebut el reconeixement Cecot al Progrés Empresarial en la categoria Valor d’Empendre, que es va lliurà en el decurs de la XVII Nit de l’Empresari celebrada el divendres dia 21 d’octubre al recinte firal de Terrassa  

Bcninnova porta a terme projectes de desenvolupament de sistemes de suport al diagnòstic mèdic i mesura per a satisfer necessitats encara no cobertes. El director general de Bcninnova, Oriol Prat, explicava com va es va crear l’empresa “a partir de les necessitats tecnològiques detectades al departament d’Oftalmologia de l’Hospital Pediàtric de Sant Joan de Déu de Barcelona”.

Bcninnova aprofita la tecnologia de visió artificial per revolucionar el sector de l’oftalmologia, desenvolupant, fabricant i comercialitzant nous dispositius de suport al diagnòstic. La gestió d’uns recursos limitats i el coneixement acumulat per a la creació i desenvolupament de solucions tecnològiques basades en visió artificial permeten a l’empresa continuar avançant.

El producte estrella de Bcninnova és el estrabòmetre Digmo, que aconsegueix realitzar mesures objectives sobre tot el camp visual. Dirigint l’atenció del pacient permet explorar cada múscul per separat de manera que s’obté una informació de gran valor que “permet preparar molt millor les intervencions quirúrgiques, evitar repetir cirurgies fallides, que actualment representen un 30% de les intervencions realitzades i estalviar molèsties al pacient i despesa sanitària a l’administració”.

Digmo és l’únic sistema que projecta i filma des d’un casc. Això facilita enormement l’exploració i obre la possibilitat d’explorar nens que de cap manera aguantarien disciplinadament una exploració amb mentonera. BcnInnova ha desenvolupat i patentat internacionalment aquest nou sistema per a la mesura de l’estrabisme, “única manera de rendabilitzar la investigació i recerca que s’ofegaria si depengués solament del mercat nacional, petit i afectat per la crisi i les retallades”.

BcnInnova desenvolupa solucions en tecnologia de visió artificial orientades exclusivament al sector mèdic com a complement i millora de les tecnologies usades actualment i posa a disposició dels seus clients un servei de formació gratuït sobre instal·lació i suport tècnic i ús de l’instrument.

 

Data d’elaboració: 28/10/2011
Font i fotografia: notícia Cerdanyola Info, 20/10/2011