El passat dimarts dia 20 de juny, l’Equip d’Eficiència Energètica va participar en la Setmana Europea de L’Energia Sostenible informant de les diverses activitats que es van fer a la plaça Abat Oliva durant el matí. Entre aquestes, hi van haver les exposicions “Tu tens la paraula” i “Actuem contra el canvi climàtic” i l’activitat “Pedalem amb energia”. En aquesta última, els participants utilitzaven l’energia generada per bicicletes per a fer crispetes, amb l’objectiu de prendre consciència que tota energia té un cost associat i, de pas, recuperar forces amb unes bones crispetes.

 

Els esdeveniments van comptar amb la participació de ciutadans i ciutadanes de totes les edats, així com una àmplia representació del recent constituït govern municipal.

 

L’Equip d’Eficiència Energètica va aprofitar l’afluència de públic per donar a conèixer a la ciutadania el seu projecte d’assessorament gratuït per reduir el consum energètic en els comerços, amb el benefici econòmic i ecològic que això comporta. L’equip d’eficiència energètica va muntar un punt d’informació municipal per donar a conèixer el projecte: “Projecte d’eficiència energètica per a comerços, restauració i microempreses”. Aquest projecte està promogut pel Servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i cofinançat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona per promoure l’eficiència energètica dels establiments comercials del municipi.

 

Amb aquest projecte volem ajudar als establiments comercials a reduir el cost de energètic, el qual suposa una de les majors despeses als establiments comercials. Sovint no entem els conceptes de la de la factura i les opcions de contractació ni sabem com reduir el consum energètic i els seus costos. Per aquest motiu volem oferir informació i assessorament gratuït per ajudar a conèixer millor la factura i a reduir la despesa del comerç.