Representants de les dues cooperatives creades per l’alumnat de 5è de l’Escola Serraperera dins el projecte ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’ han acudit a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) per sol·licitar un permís de venda dels seus productes.

 

Les Cooperatives Entre Tots i Cerdanyola Forever de l’Escola Serraperera establiran punts de venda dels productes que han fabricat el divendres 23 de maig pel matí al Mercat de Serraperera. L’alumnat, que està treballant en el projecte ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’ al llarg de curs han seguit tots els passos del procés de creació d’una cooperativa. Han escollit el nom, el logo, els productes a fabricar, han fet els tràmits de constitució, han elaborat els productes i han pres totes les decisions pertinents… ara és el moment de vendre els productes. Els diners recaptats amb la seva venda es donaran a una entitat local encara per determinar.

El projecte ‘Cultura emprenedora a l’Escola’ està promogut per la Diputació de Barcelona i impulsat per l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. La finalitat d’aquest projecte d’innovació educativa és treballar el foment de la cultura emprenedora en el 5è curs de primària, per desenvolupar els valors, hàbits i capacitats clau vinculades a l’emprenedoria.

Durant el curs escolar, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el recolzament de la comunitat educativa, l’administració i altres agents socials de la seva localitat. L’objectiu és fomentar l’autonomia i la iniciativa personal, ensenyar a aprendre i millorar les competències social i ciutadana, lingüística, digital, cultural, artística i matemàtica en una iniciativa d’interacció amb el món real.

L’escola mantindrà aquest programa els pròxims cursos i l’objectiu és que en el futur s’incorporin més centres de primària a aquesta iniciativa.

Font: web Cerdanyola.info