La venda, que tindrà lloc aquest divendres al mercat municipal de Serraperera, culmina el projecte endegat aquest curs sobre cultura emprenedora a l’escola.

Les cooperatives de l’alumnat de 5è de l’Escola Serraperera vendran aquest divendres, 23 de maig, els productes que han fabricat al mercat municipal de Serraperera. Aquest serà el darrer pas del projecte ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’ que han desenvolupat al llarg del curs.

Una part dels diners recaptats amb la venda dels productes anirà destinada al rebost solidari de l’Església Evangèlica i a l’Associació de Pares de Disminuïts (ASPADI).

Els projectes de Cerdanyola Forever i Entretots 24 han permès l’alumnat passar per tots els estadis de creació d’una cooperativa. Han escollit el nom, el logo, els productes a fabricar, han fet els tràmits de constitució, han elaborat els productes i han pres totes les decisions pertinents… ara és el moment de vendre els productes.

El projecte ‘Cultura emprenedora a l’Escola’ està promogut per la Diputació de Barcelona i impulsat per l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. La finalitat d’aquest projecte d’innovació educativa és treballar el foment de la cultura emprenedora en el 5è curs de primària, per desenvolupar els valors, hàbits i capacitats clau vinculades a l’emprenedoria.

Els alumnes es mostren molt satisfets de l’experiència i asseguren que han après a col·laborar i a treballar en equip, solucionant els problemes que els han sortit al pas, tal com confirmen la Judit i la Vera, de Cerdanyola Forever i el Miquel i el Guillem, d’Entretots 24.

De fet, afirma el Bernat, en la fase de producció s’han organitzat per grups, amb un cap a cada equip. Segons comenta era molt difícil passar un exigent control de qualitat si volien que els productes elaborats fossin excel·lents, però finalment ho van aconseguir.

La cooperativa Cerdanyola Forever ha fabricat revisters, imants de nevera, fundes per a mòbils, anells, punts de llibre i mòbils per a bressols, com explica el Pau. La Laia, d’Entretots, explica que han fet collarets, braçalets, fermalls, llibretes i portallapis multiusos. La tria d’aquests productes es va fer en funció de quins tenien menys dificultat d’elaboració i menys despesa.

Beneficis solidaris

La Lucía i la Vanessa, de Cerdanyola Forever, expliquen que el 15% dels beneficis que aconsegueixin amb la venda dels productes anirà destinat al rebost solidari de l’Església Evangèlica i la resta faran alguna activitat conjunta i tornaran una part de la inversió als socis. Per la seva banda, el David, d’Entretots, anuncia que la seva cooperativa destinarà el 10% dels beneficis a l’Associació de Pares de Disminuïts (ASPADI).

La producció dels productes va ser la part que va ocasionar més dificultats als socis ja que va ser complicat ajustar el pressupost a la compra de material per elaborar els productes, segons la Lídia, de Cerdanyola Forever. I és que, com remarca l’Alejandro, “tot treball requereix un esforç, però també té la seva recompensa”.

Els tutors de 5è, l’Ignasi Millan i la Pilar Cajaraville, valoren molt positivament l’experiència, tot i reconèixer que al principi tenien dubtes sobre com funcionaria.

Un cop arribats al final del trajecte, l’Ignasi Millan assegura que ha estat molt enriquidora per a l’alumnat i han vist progressos en els nois i noies pel que fa al treball en equip, la cooperació i l’aprenentatge de les tasques que requereix la constitució d’una cooperativa.

Pilar Cajaraville mostra la seva satisfacció pels resultats aconseguits i recalca que els estudiants han après valors com els beneficis del treball en equip i saber valorar el fracàs.

L’alumnat també ha realitzat unes falques publicitàries per promocionar els productes fabricats i la vaneda dels mateixos. Aquest divendres els cooperativistes vendran els seus productes en una parada al mercat de Serraperera, de 9,30h a 12,30h.

Font: web Cerdanyola.info