Un informe d’UGT recull el greuge comparatiu tot i que la meitat de les dones amb feina té formació superior

Les dones cobren de mitjana un 20,1% menys per hora que els homes, malgrat que el 44,8% de les dones ocupades té formació superior. Aquestes dades es desprenen de l’informe sobre la situació de la dona al mercat laboral Ofensiva contra la igualtat, fet en el marc del Dia Internacional de les Dones Treballadores. 

Ho ha explicat aquest dimarts en roda de premsa el secretari d’igualtat i moviments socials d’UGT, David Papiol, que ha relatat que una dona que ocupa un càrrec de directora o gerent cobra un 24,5% menys que un home; una treballadora del sector de serveis percep un 30,1% menys; i una operadora d’instal·lacions un 28,9% menys. 

Papiol ha lamentat que persisteixi la idea que “les dones cuiden i els homes produeixen”, ja que només l’1,6% dels permisos paternals són d’homes, respecte del 98,4% sol·licitats per dones, i les excedències per a la cura dels fills són sobretot femenines, tot i que han baixat lleument del 2005 al 2013, passant del 97,9% al 96,8%.

Segons l’informe, la taxa d’ocupació de la població femenina de 20 a 49 anys és del 61,3% i la masculina del 69,3%, però quan una parella té fills, la taxa d’ocupació de la dona baixa fins al 60% mentre la masculina augmenta fins al 80,4%, la mateixa de les dones solteres i sense fills. 

Font: web viaempresa