L’edició 2012 del curs se centrarà en l’anàlisi de les competències dels doctors i en els conceptes bàsics clau per entendre què és una empresa.

El curs començarà el dimarts 29 de maig. Els seminaris es desenvoluparan els mesos de maig i juny i el setembre es realitzaran trobades amb empreses.

La contractació de doctors en les empreses és fonamental per al desenvolupament d’empreses innovadores que impulsin nous productes i noves estratègies de mercat. Però a Espanya, menys del 16% dels doctors treballa en el sector empresarial, mentre que en altres països les empreses fa anys que aposten per la innovació i per una major interacció amb les institucions generadores de coneixements. Així, el percentatge de doctors a l’empresa se situa entre el 30% i 40%.

Els doctors tenen habilitats i competències especialment interessants per a les empreses que aposten per la innovació. No obstant això hi ha un consens general en què els joves investigadors han de disposar de més i millors eines per fer el salt a l’empresa.

A partir de l’experiència del curs Doctors a l’Empresa 2010, l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC), ha considerat que cal oferir una formació que pas a pas vagi des dels temes més bàsics: què és una empresa i els conceptes clau a tenir en compte en la gestió de l’empresa, fins els factors clau d’èxit en l’empresa i les oportunitats per a la innovació estratègica que permetin establir avantatges competitius.

Aquests seran els temes que es tractaran en l’edició 2012 de Doctors a l’Empresa, complementats amb l’anàlisi d’habilitats i competències professionals del jove investigador i la seva utilització per presentar-se davant l’empresa amb un currículum diferenciat i competitiu.

+info 

Font i fotografia: notícia de  parc.uab.es de 18/05/2012