L’Executiu espanyol ha invertit més de 341 milions d’euros en la implantació del carnet d’identitat electrònic. La Policia Nacional ha expedit ja 25 milions de DNI electrònics, la qual cosa posiciona a Espanya com a líder mundial en nombre de ciutadans amb el carnet electrònic.

Hi ha 26 països de tot el món que faciliten als seus ciutadans un sistema d’identificació amb targeta física i signatura electrònica. Espanya s’ha situat en l’avantguarda en nombre de targetes expedides, cosa que no significa, d’altra banda, que el seu ús s’hagi generalitzat.

És una assignatura pendent i ja s’han abocat esforços en ella. El Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç seleccionava recentment a 16 entitats espanyoles per participar en el foment de l’ús del DNI electrònic i la implantació ha costat més de 341 milions d’euros. L’objectiu era el de sensibilitzar els ciutadans sobre els avantatges que ofereix la seva utilització.

Només Corea del Sud supera els 39 milions de signatures electròniques gràcies a un sistema de certificats electrònics sense targeta identificativa.

Altres països europeus estan desenvolupant programes per implantar la identitat electrònica seguint el model espanyol, que proporciona als ciutadans una major seguretat i agilitat en els tràmits.

La Policia Nacional ha publicat la dada en el seu compte de Twitter, que utilitza també per donar nombrosos consells sobre un Internet segur. Destaca alguna campanya juntament amb Tuenti, per alertar els usuaris (en un gran percentatge menors) sobre els perills de compartir contrasenyes, correu o perfil.

Data d’elaboració: 30/09/2011
Font: notícia siliconnews.com.es, 29/09/2011 
Fotografia: logo DNIe