L’IFAE, reconegut com a Centre d’Excel·lència Severo Ochoa

L’acreditació, que té una vigència de quatre anys i proporciona un milió d’euros anuals a l’IFAE, reforça les línies estratègiques del centre (altes energies, astropartícules i cosmologia) així com el seu lideratge en les col·laboracions internacionals de què forma part.

La Secretaria d’Estat d’Investigació, Desenvolupament i Innovació feia públic divendres la resolució del Programa Severo Ochoa 2012, que enguany reconeix l’Institut de Física d’Altes Energies (IFAE) com un dels millors centres de recerca del món en la física teòrica i experimental de partícules.

L’IFAE és un consorci entre la Generalitat de Catalunya i la Universitat Autònoma de Barcelona, i és un dels centres del Programa CERCA, promogut per la Generalitat de Catalunya.

En l’avaluació feta per un comitè científic internacional, en què han participat fins a 70 investigadors líders en els seus àmbits, l’IFAE ha aconseguit la màxima puntuació (100 punts) en reconeixement de la seva participació i lideratge en experiments com ATLAS (al CERN), el telescopi MAGIC (a les Illes Canàries) o el futur projecte CTA.

Els experts internacionals valoren que la seva acreditació com a Centre d’Excel·lència Severo Ochoa permetrà al centre consolidar i reforçar el seu lideratge en l’esfera internacional. El comitè avala així el programa de recerca presentat per l’institut en la seva candidatura.

En aquesta mateixa convocatòria han estat reconeguts també el Centre de Regulació Genòmica de Barcelona, l’Estació Biològica de Doñana (CSIC), l’Institut de Física Teòrica (UAM/CSIC) i l’Institut de Tecnologia Química (UPV/CSIC).

 

Font i fotografia: notícia de (PRUAB)www.uab.es 29/10/2012