L’empresa Artificial Intelligence Technologies (AITech), spin-off de la UAB ubicada al Parc de Recerca UAB, ha signat un acord amb el centre comercial Arenas de Barcelona per instal·lar aiMirror, un emprovador virtual que, basat en tecnologia de visió per computador i realitat augmentada, simula l’efecte d’un mirall en temps real. Arenas de Barcelona és un dels primers centres comercials espanyols que ofereix aquest servei als seus clients i visitants.

La tecnologia desenvolupada permet que la peça de roba o combinacions de peces s’ajustin automàticament i en temps real al cos i als moviments de l’usuari. L’emprovador compta amb una pantalla d’alta definició i un sistema de reconeixement que s’encarrega de gravar la imatge de l’usuari i detectar els seus moviments. El client veu la seva imatge reflectida a la pantalla, com si fos un mirall, i únicament ha d’escollir la peça de roba que li agrada, seleccionar-la segons talla i color de la pròpia pantalla i comprovar, virtualment, com li queda. El sistema superposa i ajusta la imatge de la peça a l’usuari, que es pot ajupir, aixecar els braços o fer altres moviments amb la roba que s’està emprovant.

“aiMirror ofereix als consumidors una manera divertida, ràpida i interactiva d’emprovar-se la roba i permet a les botigues i centres comercials oferir un servei complementari i tecnològicament avançat als seus clients i visitants”, explica Juan María Sánchez, soci fundador d’AITech. “A més, l’emprovador també permet enviar les imatges per correu electrònic o compartir-les instantàniament a les xarxes socials en qualsevol dispositiu”.

El centre comercial Arenas de Barcelona ha instal·lat l’emprovador virtual per als seus visitants a l’espai on es troba l’assessora d’imatge del centre. Durant sis mesos, posa a disposició del públic l’emprovador, que inclou més de cinquanta peces de diferents botigues de les Arenas. Els usuaris es poden emprovar la roba virtualment i un cop feta l’elecció l’assessora d’imatge els indica a quina botiga trobaran la peça que s’han emprovat.

AITech ja està comercialitzant amb èxit l’emprovador fora d’Espanya, en països on aquesta tecnologia té una bona rebuda. Al Regne Unit ja l’han instal·lat a les cadenes de botigues John Lewis i Tesco, i també està previst distribuir-lo als Estats Units i l’Orient Mitjà.. A Espanya, els investigadors d’AITech esperen estendre en breu la instal·lació d’aiMirror a altres botigues i centres comercials.

Artificial Intelligence Technologies (AITech) és una empresa fundada per un grup de doctors i professors de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Universitat Pompeu Fabra, experts en l’àrea de Processament d’Imatges, Visió per Computador i micro-Electrònica. Està especialitzada en el desenvolupament de programari en entorns de Visió Artificial per al màrqueting intel·ligent del sector retail (aparadors, superfícies comercials, etc.).