iMathResearch ha estat una de les dues empreses catalanes que ha aconseguit arribar a la final del concurs internacional CODE_n14 per a noves empreses. Les 50 idees finalistes han estat escollides d’entre més de 450 candidatures procedents de 60 països diferents. 

 L’objectiu del concurs, iniciat el 2011 pel Grup GFT, és detectar les idees i els talents ocults en el món del negoci i l’emprenedoria per tal d’estimular i accelerar la innovació. Concretament, aquest edició ha estat enfocada a la recerca de nous models de negoci dedicats al maneig intel•ligent i eficient de grans volums de dades. Un tema que s’ha recollit sota la crida “Driving the Data Revolution” (impulsant la revolució de les dades).

La proposta que Isaac Pinyol i Iñigo Zubizarreta -fundadors d’iMathResearch- han fet des de les seves oficines del Parc de Recerca UAB porta el nom d’iMath Cloud. Es tracta d’un producte que calcula i analitza dades internes d’una companyia i dades digitals externes per trobar correlacions i patrons, realitzar simulacions i desenvolupar models predictius que ajudin a millorar les seves decisions estratègiques. El que té d’especial aquesta solució és que, a través d’un programa estàndard, facilita l’accés de l’usuari a grans productes computacionals sense la necessitat de que sigui un expert en la matèria.

Per altra banda, la també catalana Mint-Labs ha presentat CloudN, una plataforma remota de visualització i anàlisis avançada d’imatges mèdiques per proporcionar mapes detallats en 3D del cervell.

El guanyador del premi CODE_n14, valorat en 30.000 euros, serà anunciat a la fira CeBit de Hannover el pròxim 12 de març del 2014.

Font: web PRUAB