El Palau Macaya de l’Obra Social ”la Caixa”, l’Associació d’Amics de la Universitat Autònoma de Barcelona i el Laboratori de Pensament Prospectiu del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB promouen un seguit de diàlegs per pensar, reflexionar i actuar sobre les relacions entre la Universitat i la societat. Els Diàlegs 3C proposen una mirada sistèmica, prospectiva i ambiciosa a través de la interacció i l’intercanvi d’idees entre la comunitat universitària, especialment la UAB, i les organitzacions.
El dimecres 27 de maig tindrà lloc el primer dels “Diàlegs 3C. Coneixement, Creativitat i Canvi. Nous paisatges per a les persones i les organitzacions” que, amb el títol “Cap a on van la ciència i la recerca?” reunirà a Andreu Mas-Colell, conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Caterina Biscari, directora del Sincrotró ALBA i Xavier Carbonell, conseller delegat de Palex Medical. Jaume Lanaspa, membre del Patronat de la Fundació Bancària ”la Caixa”, presentarà els conferenciants i Santiago Ramentol, professor de la UAB i director del Laboratori de Pensament Prospectiu de la UAB moderarà el diàleg.
Segons els organitzadors, especialització i complexitat són els trets que avui caracteritzen la recerca. Aquest fet obliga a practicar noves formes d’organització i també a desenvolupar noves eines que facilitin la col·laboració. Com adaptar la recerca a un món cada cop més digital? S’obren nous territoris per a la interacció entre Universitat i empresa? D’altra banda, l’accés obert i la comunicació immediata dels resultats científics obliguen a repensar les formes de validar la ciència i de contrastar la reputació dels investigadors.
Una mirada cap el futur
Les relacions entre la Universitat i la societat s’acostumen a abordar des d’una perspectiva principalment tecnològica (la transferència de tecnologia, la incorporació de la cultura de la recerca i la innovació a les organitzacions…), però els espais per reflexionar i col·laborar són molt més amplis. Aquesta iniciativa proposa una mirada més sistèmica i orientada al futur pel que fa a les relacions entre Universitat i societat. Cal pensar i actuar sobre els aspectes hard (més tecnològics i científics) però també sobre els soft (les realitats més intangibles), i fer-ho a partir de la idea que les organitzacions poden aprendre de la Universitat i que també aquesta ha d’aprendre moltes coses del saber fer del seu entorn, especialment de les organitzacions empresarials.
El cicle Diàlegs 3C està coordinat per l’Associació d’Amics de la UAB i el Laboratori de Pensament Prospectiu de la UAB. Per a assistir cal trucar al 93 400 53 59 (places limitades).
Font: web UAB