L’empresa de base tecnològica de la UAB Mass Factory ha estat seleccionada per participar en la quarta edició de Momentum Project, una iniciativa d’impuls a l’emprenedoria que dóna suport a projectes que ofereixin solucions a problemes socials.

Jordi Roig i Antonio Duran són els impulsors d’aquesta empresa que comercialitza la plataforma Onthebus, un aplicació per a mòbil que ajuda a les persones amb mobilitat reduïda a guiar-se per les ciutats mitjançant el transport públic. L’aplicació permet escollir un destí. Un cop triada la ruta desitjada, Onthebus dóna instruccions de veu, com si fos un GPS, per guiar a l’usuari fins a la parada d’autobús. L’aplicació també indica la durada del trajecte i a la penúltima parada avisa que s’ha de polsar el timbre d’avís al conductor. Un cop l’usuari baixa de l’autobús, l’aplicació continua guiant-lo fins arribar al seu destí.

L’aplicació utilitza les tecnologies mòbils més innovadores com ara el GPS, la brúixola, el reconeixement i generació de veu i l’acceleròmetre. Funciona amb sistema operatiu Android i està disponible a diverses ciutats espanyoles i internacionals com ara Barcelona, Madrid, Roma o Helsinki.

Amb el premi Momentum Project, Mass Factory tindrà l’oportunitat de seguir creixent i ajudant als seus usuaris amb noves rutes i serveis. La iniciativa, que organitza el BBVA amb el suport d’ESADE, ofereix als guanyadors un programa integral de formació, acompanyament estratègic, visibilitat, accés a finançament i seguiment.

Font: web PRUAB