El Govern de la Generalitat entrega anualment aquests guardons, a través de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, en reconeixement a l’activitat investigadora dels científics vinculats al nostre país. Considerats les màximes distincions que s’atorguen en l’àmbit de la recerca a Catalunya, a més de premiar la investigació, també distingeixen la col·laboració entre el sector públic i privat, les accions de mecenatge i la divulgació científica a través dels mitjans de comunicació.

Amb la perspectiva dels 25 anys d’història d’aquests reconeixements, el president va destacar que quan es van crear els premis la recerca a Catalunya no estava encara en un nivell destacat, malgrat que “la inquietud de crear l’hem tingut sempre, perquè la portem en la nostra genètica, en els nostres sediments històrics”. Però va assegurar que avui, unes dècades més tard, “el progrés que ha fet Catalunya en el camp de la recerca i el coneixement ha estat extraordinari” i és encara més meritori haver-ho fet “relativament en poc temps, en una generació”.

“El resultat, que és mèrit col·lectiu, és francament bo, i això ens crea una base per enfocar els propers anys amb una solidesa que ens permet no afluixar i tenir la garantia que en aquest camp serem capaços de crear més i millor”, va reblar el president.

A més del Premi Nacional 2014 al Partenariat Públic-Privat en Recerca i Innovació atorgat a MATGAS, el jurat dels guardons ha reconegut també Lourdes Ibáñez amb el Premi Nacional de Recerca; Romain Quidant amb el Premi Nacional de Recerca al Talent Jove; la Fundació Botín amb el Premi Nacional de Mecenatge Científic, i el Consorci Residència d’Investigadors CSIC – Generalitat de Catalunya amb el Premi Nacional de Comunicació Científica.

Notícia relacionada:

La Generalitat reconeix MATGAS amb un Premi Nacional de Recerca

Font: web de PRUAB