L’empresa especialitzada en desenvolupament i comercialització d’aplicacions de control per visió artificial, Mensurtech SL, s’ha instal·lat al Parc Tecnològic del Vallès (PTV). Des de la nova seu, la societat impulsarà la innovació en serveis per a empreses, comunitats i administracions públiques al voltant de l’automatització de processos de control i de la millora de la qualitat de vida dels ciutadans.

El catàleg de Mensurtech té tres línies de producte, amb mercats diferenciats. Per a empreses i comunitats ha desenvolupat sistemes de control d’accessos de vehicles a zones restringides per mitjà de la identificació de les matrícules. Aquests sistemes automàtics alliberen dotacions de personal de seguretat i simplifiquen la gestió dels recursos humans en grans i complexes superfícies d’aparcament.

Una versió que resol les complexitats de la regulació de l’estacionament urbà ha estat dissenyada per estalviar accions als conductors quan ocupen l’espai públic. Els desenvolupaments d’aquest tipus estan destinats a les administracions locals.

També, per a les corporacions públiques Mensurtech ofereix diferents sistemes de control que combinen la visió artificial amb el reconeixement de matrícules, cinemòmetres i interfícies informàtiques de control multipunt que agilitzen l’actuació administrativa. Amb desenvolupaments a mida de cada escenari i necessitat, els sistemes de Mensurtech contribueixen a la pacificació del trànsit, millorant la seguretat viària i la fluïdesa dels desplaçaments dins de les ciutats, reduint el consum de carburant i, finalment, disminuint les emissions contaminants a l’atmosfera.

Desenvolupament de tecnologia per a la ‘smart city’ a cost zero

Aquests desenvolupaments compleixen l’objectiu de les ‘smart cities’, afavorint que la pròpia ciutat s’adapti automàticament a les necessitats de l’habitant. Seguint aquest principi, les diferents configuracions dels components dels sistemes de control per visió artificial serveixen per alertar els conductors sobre possibilitats de col·lisió en interseccions amb poca visibilitat, transmetre als vehicles missatges personalitzats, dissuadir d’actes vandàlics en paratges remots, evitar abocaments il·legals, establir zones d’aparcament controlat en la via pública sense que calgui personal controlador, la supervisió centralitzada de la seguretat de banyistes en platges marítimes i fluvials o la geolocalització de riscos forestals.

L’ús d’aquests dispositius permet optimitzar els recursos de l’administració en la intervenció policial o el salvament de persones o béns en perill. Altres s’activen únicament en el moment de detecció de la situació d’alerta i contribueixen a solucionar, evitant danys i fins i tot pèrdua de vides, sense la intervenció dels recursos públics.

Projectes a cost cero i administració externalitzada

Tots els desenvolupaments són comercialitzats des de Mensurtech i, en funció de la seva complexitat, per mitjà de la fòrmula UTE amb d’altres desenvolupadors. Les administracions públiques tenen l’opció d’instal·lació dels sistemes de control de velocitat, del compliment de les ordenances municipals i del reglament de trànsit, i del control de zones públiques d’estacionament sense que calgui cap inversió i amb disposició clau en mà. El mètode de cost zero no suposa cap dispendi per als ciutadans i inclou les despeses de manteniment periòdic i els calibratges oportuns dels equips. 

Mensurtech, SL es va constituir en les darreres setmanes de l’any passat. La seva direcció estratègica i administració ha estat encomanada a Gbinet Serveis Plens en la modalitat del programa Direcció General Part-Time.

Font: web PTV