La conferència, que s’ha celebrat al a la ciutat de Doha, ha estat organitzada per l’Association of Science Parks and Areas of Innovation (IASP).

Sota el títol “Parcs científics: la tecnologia on va a treballar” s’han reunit un any més responsables de parcs de tot el món per a l’anàlisi i posada en comú de les activitats i serveis que ofereixen els parcs científics i tecnològics. La delegació espanyola a la Conferència Internacional de Parcs, que organitza l’Association of Science Parks and Areas of Innovation (IASP), ha estat formada per 10 representants d’arreu del territori. La reunió s’ha celebrat a Doha, al Qatar Science Technology Park (QSTP), especialitzat en energia, medi ambient, ciències de la salut i tecnologies de la informació.

Concretament aquest any s’ha aprofundit en tres temes principals: el rol dels parcs com a catalitzadors del desenvolupament tecnològic, els models de cooperació entre parcs, universitats i empreses, i empreses instal·lades en espais d’innovació dels parcs. 

Durant la conferència també s’ha renovat el comitè executiu de la IASP, que ara està formada per Jean François Balducchi (director de Atlanpole) com a president, Josep Miquel Piqué (Barcelona Activa) com a vicepresident i McLean Sibanda (Innovation Hub Sud-àfrica) com a tresorer.

Així mateix, durant l’esdeveniment es va fer entrega dels premis Inspiring Solution que IASP concedeix a les millors pràctiques de parcs i que enguany ha recaigut en 6 parcs, entre ells el Parc Tecnològic d’Andalusia, premi que va recollir el seu director general i president d’APTE , Felipe Romera. 

Propera conferència mundial

Està previst que la conferència mundial de parcs del 2015 es celebri a Beijing, Xina, al Zhongguancun Science Park, sota el lema “Science Parks and Areas of Innovation: New Technologies, New Industries, New Communities”.

Font: web PRUAB