Un grup d’empresaris del sector del joc liderats per la companyia MGA, que té la seva seu a Cerdanyola del Vallès (Barcelona), tenen perfilat un avantprojecte alternatiu al Eurovegas que planeja construir a Espanya el magnat nord-americà Sheldon Adelson.

Aquest grup d’empresaris porta temps treballant en aquest projecte, que contempla, inicialment, la construcció a Catalunya d’un complex de quatre hotels comunicats entre si per via subterrània, segons han explicat a Efe fonts coneixedores de la iniciativa.

El complex disposarà a més d’un gran casino, galeries comercials amb totes les signatures de luxe internacionals, un dels centres de convencions més grans d’Europa i un teatre amb actuacions permanents de prestigi mundial.

El possible desembarcament del magnat nord-americà a Barcelona o Madrid a través de la construcció d’un multimilionari complex de joc i oci inspirat a Las Vegas ha despertat l’interès dels empresaris catalans del sector, que estan disposats a impulsar un projecte similar a Catalunya, sempre que la iniciativa compti amb les mateixes condicions avantatjoses que la Generalitat ha ofert a Sheldon Adelson.

Va ser Cirsa, la companyia capdavantera del joc a Espanya i Llatinoamèrica, amb seu a Terrassa (Barcelona), la que aquesta setmana va reconèixer que podria desenvolupar el seu propi macrocomplex d’oci si el projecte és econòmicament viable i es fa en col·laboració amb altres empreses del sector.

No obstant això, segons ha pogut saber Efe, també el Grup MGA, que va fundar en 1976 el seu actual president, Jaume Sanahuja, està disposat a aprofitar aquesta oportunitat i liderar la construcció, al costat d’altres companyies, d’un Eurovegas de capital català.

“Som gent dedicada al sector del joc, des de tota la vida invertim en aquest territori i volem participar de qualsevol oferta a Catalunya, perquè som d’aquí i ho hem fet tota la vida”, subratlla, en una entrevista amb Efe, el vicepresident de l’empresa, Enric Sanahuja.

Font: notícia de  www.finanzas.com de 25/05/2012

Fotografia: de Marc Lopes cc,2.0 ( by-nc-sa )