L’ocupació està malamet, però millor amb un màster

Els titulats en masters en direcció d’empreses comencen a tenir millors perspectives professionals que les que havien gaudit anys anteriors al mercat internacional. A Espanya, encara que la situació és difícil, a major nivell de formació, menys desocupació.

Els graduats en programes MBA de tot el món tenen davant aquest any millors perspectives d’ocupació que els seus predecessors de les promocions anteriors. Segons les dades que manegen els últims estudis, la contractació d’aquest tipus de perfils al mercat internacional ha començat ja a recuperar-se després de diversos anys de restriccions des que es va deslligar la crisi financera a Estats Units i que després es va anar contagiant a altres zones del globus, especialment a Europa.

A Espanya, no obstant això, la situació no ha millorat.  Els professionals amb millors perspectives al nostre país són els titulats amb formació de postgrau, que presenten uns nivells de desocupació molta menors que la resta de la població activa –el 7,6% de treballadors amb postgrau estava desocupat a la fi de 2011 enfront del 12% dels titulats universitaris i al 23% de la població activa–.

En el plànol internacional, un major nombre d’empreses té previst contractar graduats de màsters en adreça d’empreses aquest any. A més, pensen reclutar a un major nombre de titulats i un major percentatge d’elles ho fa directament als campus de les pròpies escoles de negocis. També s’està produint un cert increment dels sous d’aquestes ofertes de treball, a més de que estan disminuint les diferències retributives entre les diferents zones del planeta. Per contra, augmenta la distància salarial a favor dels graduats amb MBA enfront dels titulats universitaris que només compten amb la llicenciatura i que no amplien la seva formació amb un programa de postgrau.
És el que asseguren directius d’empreses de tot el món en una enquesta del Graduate Management Admission Council (GMAC), l’organisme que administra l’examen internacional d’admissió en escoles de negocis Graduate Management Admission Test (GMAT), pel qual cada any passen més de 5.000 estudiants de tot el planeta.

Les previsions d’incorporació de titulats MBA augmenten en tots els sectors, però aquesta millora de la situació és especialment significativa en la indústria, les organitzacions sense ànim de lucre, el sector públic, en l’alta tecnologia, en finances i comptabilitat, en productes i serveis. Les activitats que major nombre de graduats tenen pensat contractar són la indústria, consultoria, finances i comptabilitat i sector sanitari i farmacèutic.

Al nostre país, les xifres de l’atur segueixen creixent, especialment entre els més joves, però la formació segueix sent una de les millors armes per combatre-ho i obrir-se camí al mercat laboral.


Font i fotografia: notícia de www.expansion.com 31/08/2012