Fa unes setmanes va obrir les seves portes al carrer Sant Ramon número 101 el Bar Restaurant Shapó. Aquest nou local amaga diverses curiositats: per exemple que està situat en una antiga casa que dista de l’any 1900, i un altre i que molts pocs saben, és que les seves parets van allotjar durant anys l’única fàbrica de paraigües de la ciutat per la qual treballaven molts dels ciutadans de Cerdanyola.

Aquella antiga fàbrica de paraigües va donar pas a diversos locals d’oci nocturn de la ciutat, fins arribar finalment al nou bar restaurant Shapó. Ja des de la finestra, s’observa una decoració molt cuidada i amb una clara orientació cap al vintage i industrial. El local es divideix en la zona del Bar, on ens criden l’atenció els càntirs i les caixes de fruites antigues que tant ens recorden als nostres avis, portant-nos a la memòria uns altres temps i perquè no, també un somriure. Té també una gran terrassa i dos menjadors, un en cada planta, amb capacitat per a uns 100 comensals.

El projecte del bar restaurant Shapó sorgeix del somni de dos emprenedors: Raúl Delgado, l’actual Director Gerent i de Raquel García, Directora d’Operacions.

Parlem amb el Raúl i li demanem que ens expliqui que pot oferir el seu restaurant a la ciutat.

La nostra idea inicial des de feia temps era la d’aportar un nou tipus de restaurant a la ciutat que crèiem que no existia, un local en el qual et poguessis prendre només un cafè, una cervesa o un vi, o pel contrari gaudir d’un sopar d’allò més esplèndid amb els amics, família,… o un lloc per sorprendre a la teva cita del cap de setmana. Tot en un ambient bonic, relaxat i elegant i sobretot amb un menjar de qualitat a un preu assequible.

Com ha estat l’inici i l’acceptació de la ciutat?

El dia 8 de setembre vam obrir les nostres portes desprès d’un període bastant dur, en el qual vam haver de realitzar obres d’adequació importants. Malgrat tot, l’esforç ha merescut moltíssim la pena, el poder realitzar el nostre somni compensa totes les hores sense dormir. Ara només podem donar les gràcies a tots els clients que estan confiant en nosaltres i també a tota la nostra plantilla de sala i cuina, ja que gràcies a tots ells estem obtenint unes crítiques molt bones. Òbviament també ens comenten alguns punts a millorar en els quals estem treballant.

Sincerament des d’aquí tant la Raquel com jo, volem agrair a tots els treballadors l’esforç i la seva motivació i als nostres clients la seva gran acceptació. Ens fa sentir molt orgullosos.

En general t’arriben bones crítiques…

Uf! Moltes i de molts tipus… Que el menjar és molt bo, la qualitat de les tapes, dels arrossos, les divertides broquetes, que hauríem d’ampliar els menjadors o donar de menjar a la terrassa… que d’on hem tret això, i allò altre… que original aquest tamboret, o que bonic aquell moble… en fi, una mica de tot, i la veritat que tot molt bo.

Ja esteu en marxa, i ara on espereu arribar?

Lluny, jajaja! Esperem arribar molt lluny. Volem oferir una mica de tot, un restaurant en el qual puguis trobar des d’una carta amb tapes delicioses, fins a uns ibèrics de primera categoria, uns magnífics arrossos, broquetes o bacallans. I això significa tocar “diferents pals” dominant-ho molt bé. I tot això a un preu més que competitiu per als nostres clients. Alguns ens comenten que els sembla pocs diners en relació amb el que han menjat… és un moment màgic per a nosaltres!

I als vostres lectors, dir-los que ens encantaria veure’ls pel Shapó, i que comprovin per ells mateixos tot el que aquí comento.

Font: Cerdanyola al dia.