Des del Servei Municipal d’Ocupació, Empresa i Promoció Econòmica de Cerdanyola del Vallès us informem que la Fundació per la Formació i l’Estudi Paco Puerto de CCOO de Catalunya i la Cambra d’Oficis de Colònia han presentat, per tercer any consecutiu, un nou projecte que té com a objectiu incorporar 20 persones a un lloc de formació dual a Alemanya, assolir competències professionals i accedir així a una ocupació de qualitat. 

La formació dual és una modalitat de formació professional que es realitza a l’empresa i a un centre educatiu. Les empreses s’encarreguen dels aspectes pràctics de l’ocupació i el centre de formació professional imparteix un ensenyament on s’aborden els aspectes teòrics de la professió.

Aquest projecte de mobilitat, té una durada de tres anys en regim de formació dual (3-4 dies de formació a les empreses i la resta al centre de formació) El període formatiu està finançat el 100%: estudis tècnics, complements d’alemany, tutor pedagògic.

REQUISITS PER PARTICIPAR AL PROGRAMA 

 • Joves aturats entre 18 i 27 anys.
 • Ser ciutadà de la Unió Europea o tenir permís de treball vàlid a la Unió Europea.
 • Títol d’Educació Secundaria Obligatòria, Cicle Formatius Grau Mitjà o Grau Superior.
 • Carnet de conduir.
 • Capacitat d’organització i autonomia.
 • Interès en Alemanya, el seu idioma i la cultura.

QUÈ S’OFEREIX 

 • Formació 100% subvencionada de dos cursos: Un curs inicial d’alemany de 60h i un altre final de 600h.
 • Una vegada a Colònia, l’aprenent/a rebrà mensualment les ajudes del programa a través de dues entitats: per un costat, l’empresa i per un altre costat, el govern alemany. 
 • Aquestes ajudes sumen un total de 818€ mensuals.
 • En aquest període, l’aprenent/a haurà de complementar la seva formació en llengua alemanya durant una tarda a la setmana i dissabte al matí. 
 • L’aprenent/a està assegurat i cotitza a la Seguretat Social des del primer dia que comença la formació dual a Colònia.
 • Amb aquest salari, els aprenents hauran de pagar el seu allotjament, menjars i despeses personals. 

QUANTITAT I PERFILS PROFESSIONALS DEMANATS

 • 10 Tècnics/es de neteja de superfícies i mobiliari: Realitza tasques de neteja i manteniment de superfícies i mobiliari en edificis i locals, seleccionant les tècniques, útils, 
 • productes i màquines per garantir la higienització, conservació i manteniment.
 • 5 Tècnics/es d’instal·lador en electricitat: Realitza tasques de muntatge, manteniment i reparació d’instal·lacions elèctriques, aplicant les tècniques i els procediments requerits en 
 • cada cas, complint la normativa vigent.
 • 5 Tècnic/es d’instal·lador en producció de calor (climatització i aigua): Realitza tasques de muntatge, manteniment i reparació d’instal·lacions de climatització i aigua, aplicant les 
 • tècniques i els procediments requerits en cada cas, complint la normativa vigent.

ON I QUAN ES FARAN ELS CURSOS 

Es faran dos cursos inicials: un a les instal·lacions de la Fundació per a la Formació i l’Estudi Paco Puerto de Barcelona a Via Laietana, 16-18, 8ª planta i un altre a Cornellà de Llobregat, al Carrer Sevilla, 11-13.

Aquests dos primers cursos inicials de 60h començaran el proper 8 de gener de 2015 i finalitzaran el 23 de gener 2015.

PROCÉS 

Finalitzat aquest curs inicial de 60h, es farà la selecció del candidats per al següent curs d’alemany de 600h que es realitzarà de febrer a juliol de 2015. Es valorarà competència 

lingüística per assolir el nivell B1 d’alemany i el perfil professional. Es realitzarà també una entrevista personal amb participació de la Cámara d’Oficis de Colònia.

Una vegada entrevistats els candidats, es comunicarà els candidats seleccionats així com els que formaran part de la llista d’espera.

T’INTERESSA?

Inscriu-te a qualsevol de les dues sessions informatives que realitzarem els següents dies:

 1. Sessió informativa de Barcelona. Dia 10 de desembre a les 12 hores a l’edifici de CCOO Catalunya, Via Laietana 16-18, 1ªplanta, sales 11-12-13. Per tal de poder assistir, t’has de preinscriure al següent enllaç: https://fundaciopacopuerto.cat/curso/estudiar-i-treballar-a-alemanya-57107.
 2. Sessió informativa de Cornellà. Dia 11 de desembre a les 12 hores, a l’edifici de CCOO Baix Llobregat, Carretera de Esplugues 68. Per tal de poder assistir, t’has de preinscriure al següent enllaç: https://fundaciopacopuerto.cat/curso/estudiar-i-treballar-a-alemanya-57108. 

Si tens qualsevol dubte sobre el projecte, pots dirigir-te a l’adreça de correu electrònic: fppuerto@ccoo.cat amb l’assumpte “Projecte Mobipro-UE” o als següents telèfons:

Barcelona: 93 481 27 17 / Cornellà: 93 474 07 3