Una vintena d’empresaris van assistir ahir a la jornada divulgativa impartida per NaN·tic al Parc Tecnològic del Vallès (PTV) sobre els factors claus que cal tenir en compte abans d’escollir qualsevol software de gestió.

NaN·tic va plantejar el programari lliure com una alternativa “real, econòmica i solvent” al programari tradicional. Un dels fundadors de la companyia, Albert Cervera, va detallar aquells aspectes “claus” que qualsevol responsable empresarial que participi en la decisió d’adquisició d’un software empresarial ha de tenir en compte. Cervera va recomanar als assistents “avaluar amb deteniment si el programa que ens interessa fa allò que necessitem; formar-nos amb profunditat per minimitzar els riscos; tenir en compte l’opinió del departament TIC de l’empresa i, finalment, pensar en les necessitats d’avui però també en les implicacions que tindrà en un futur la decisió presa”. Cervera va demanar als empresaris que contemplessin el programari lliure com una alternativa “real, econòmica i solvent” al programari propietari tradicional que cobra per les llicències d’ús.

Durant la sessió informativa, el cofundador de NaN·tic va enumerar la gran quantitat de multinacionals que utilitzen el programari lliure per produir els seus productes estrella. En aquest sentit, va posar els exemples de Google, Facebook, Twitter o grans bancs i asseguradores, però també va voler explicar que “també pot ser molt útil per les empreses reals, per les pimes de casa nostra”. Per Cervera, també és important tenir present que si s’aposta pel programari lliure “aquelles empreses que disposin departament TIC tindran tot el know how del software, podran modificar i adaptar tot el què necessitin en qualsevol moment amb els avantatges que això comporta”. 

En el torn d’intervencions, alguns dels assistents van manifestar els seus neguits i les seves preocupacions en el moment de presa de decisions d’adquisició de software crític pel funcionament diari de l’empresa. El pas a noves versions, el cost de les llicències, el suport i les garanties de funcionament van ser els temes de principal interès en aquest punt.

Font: web PTV