Vuit de les principals companyies espanyoles de la indústria del luxe s’han unit per crear una associació que promogui i potenciï la seva imatge tant a Espanya com a l’exterior. Loewe, Numanthia, Lladró, Carrera i Carrera, Natura Bissé , Pagaments de Família Marquès de Griñón, La Groga de Ronda i la immobiliària Sotogrande han impulsat el Cercle Espanyol del Luxe, que està previst que es pugui presentar aquí a uns dies a la botiga de Loewe, al carrer Gran Via de Madrid.

Els integrants del Cercle Espanyol del Luxe, destaquen la funció social del sector del luxe a Espanya i la importància del seu paper com un dels motors del creixement econòmic en el segle XXI. El primer objectiu de l’associació és acollir altres marques que compleixin amb els requisits de qualitat, excel·lència, creativitat, vocació internacional i distribució selectiva. Únicament podran admetre aquelles candidatures que tinguin un pla estratègic de creixement i siguin proposades per dos o més membres. Potser en el futur puguin entrar també com a socis col.laboradors els museus i altres institucions.

Actualment, la contribució del sector del luxe a l’economia espanyola és altament significativa i no obstant això, poc coneguda. Gràcies a la seva creativitat i als meticulosos estàndards dels seus canals de distribució, la indústria empra aproximadament 800.000 persones a Europa amb un volum de vendes de prop de 170 bilions d’euros. El Cercle Espanyol compta amb el suport de l’European Cultural and Creative Industries Alliance, composta per les tres grans associacions d’empreses del sector del luxe: Comitè Colbert (França), Fondazione Altagamma (Itàlia) i Walpole British Luxury (Regne Unit).

D’acord amb aquesta associació europea, el sector del luxe a Europa és un dels dinamitzadors clau per al creixement sostenible i cobra un significat especial en contribuir a la competitivitat, la creativitat, la innovació i l’ocupació. Les marques europees constitueixen aproximadament un 75% del mercat global del luxe, i entre les 25 primeres companyies internacionals del sector, un total de 17 es troben a la Unió Europea.

Entre els projectes futurs del Cercle Espanyol del Luxe hi ha el de la millora dels models de formació del seu personal.

Data d’elaboració: 30/05/2011
Font: notícia PTV, 30/05/2011
Fotografia de Bvd Design Studio : CC,2.0 (by-nc-sa)