Coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, el divendres 8 de març va presentar-se en societat la nova entitat formada per dones empresàries, professionals i emprenedores

La sala Clara Campoamor de la Masia Can Serraparera va ser el lloc escollit per presentar la Corporate Women’s Club ‘Talent en Femení’, una associació sorgida de la primera edició del curs de lideratge conscient i en femení Cerdanyola Women Corporate, que va comptar 14 dones professionals. Les principals fites de l’associació seran fer campanyes de formació específica, crear xarxa i treballar en dues línies de creixement: la personal i la professional i tot això prioritzant la integritat i coherència.

A l’acte de presentació de l’entitat va participar l’alcalde, Carlos Cordón; la regidora de Promoció Econòmica, Cristina Padilla; la regidora d’Igualtat i Feminisme, Andrea Borrego; la directora de l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Esther Pujol; i la cap del Servei de Física Mèdica i Protecció Radiològica de l’Institut Català d’Oncologia, Cristina Picón. També va intervenir Núria Infiesta en representació de Corporate Women’s Club ‘Talent en Femení’, integrada també per María Santiago, Eva Sánchez, Núria Infiesta, Mònica Álvarez, Eli Magan, Estel Alsina i Fiona Lamb.

L’alcalde, Carlos Cordón, va mostrar ple suport des de l’Ajuntament a l’entitat i va destacar que “continuem treballant en programes específics de Talent Femení”. Cordón va afirmar també que “encara hi ha gent que vol fer passes enrere i hem de posar una barrera. Hem aconseguit molt drets i llibertats, però estem lluny d’una societat en igualtat total”.

Cristina Padilla va encoratjar a les professionals unir-se a la nova associació i va mostrar tot el suport de l’Ajuntament per continuar creant sinergies. D’altra banda, Andrea Borrego va descriure el naixement de Corporate Women’s Club com “un punt d’inflexió” i va destacar que “serà la primera vegada que una entitat tindrà la seu a La Caseta. Centre d’Informació, Atenció i Recursos per a Dones (CIARD)”. Per a la regidora d’Igualtat i Feminisme, l’entitat “ha de reivindicar el nostre lloc dins el món empresarial i serà un gran exemple per a totes les nenes”. Esther Pujol va referir-se a la importància de disposar i desenvolupar “programes específics d’empoderament” i la creació de “xarxes formals i informals”. Pujol també va celebrar la creació de la nova associació i va manifestar el suport de l’AMB.

Núria Infiesta destacava com va néixer la llavor durant el curs Cerdanyola Women Corporate i com “l’Ajuntament ha anat regant-la i donant-nos els recursos, els espais i l’assessorament perquè avui l’associació sigui una realitat”. Infiesta també destaca que l’entitat neix amb la intenció “molt clara de sumar amb dones i homes i col·laborar amb l’Ajuntament i entitats”.

L’entitat, impulsada per l’Ajuntament de Cerdanyola, ha rebut també el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

La presentació de la nova entitat va comptar amb la intervenció de Cristina Picón, cap del Servei de Física Mèdica i Protecció Radiològica de l’Institut Català d’Oncologia. Picón va referir-se a les dades i va recordar que “en la sanitat, un àmbit fortament feminitzat, només el 30% dels llocs directius són ocupats per dones” i va afegir que “necessitem més dones líders que treballin en visió femenina i que els homes també duguin a terme un lideratge en femení”.