La Fundación Biodiversidad, del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, ha creat la xarxa Emprendeverde per fomentar la creació i consolidació d’empreses o noves línies de negoci en activitats vinculades al medi ambient i canalitzar la inversió cap a activitats econòmiques sostenibles. Conformen aquesta xarxa emprenedors verds – professionals, pimes i micropimes que estan desenvolupant iniciatives empresarials o volen posar-les en marxa -, ecoinversors – inversors i finançadors interessats en obtenir una repercussió ambiental positiva de la seva inversió i no només rendibilitat econòmica -, i altres professionals interessats en l’emprenedoria verda, com investigadors, representants de l’Administració, la Universitat, etc.

Aquesta xarxa ofereix als emprenedors verds diferents eines i serveis, com són l’assessorament i formació, el contacte amb inversors, xarxa social per fer contactes i compartir experiències o concursos i premis. Algunes de les àrees en què les empreses poden portar a terme la seva activitat són: la producció ecològica, l’educació ambiental, les energies renovables, la gestió d’espais ambientals, el tractament de residus, l’edificació i rehabilitació sostenible, les TIC, el turisme sostenible, la mobilitat sostenible, etc.

La xarxa emprendeverde és una iniciativa de la Fundación Biodiversidad, cofinançada pel Fons Social Europeu, i amb la col•laboració de l’Empresa Nacional de Innovación (Enisa), l’Associació Espanyola de Business Angels (AEBAN) i Triodos Bank.

Data d’elaboració: 19/04/2011
Font i fotografia:Portal Excellence