L’Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT) ha creat, en col.laboració amb Google, un centre d’aprenentatge mòbildedicat a transformar l’educació i l’aprenentatge a través de la innovació en la computació mòbil“. El seu primer projecte serà un programa per crear aplicacions per Android sense necessitat de saber programar.

El primer projecte d’aquesta col.laboració, App Inventor for Android, va néixer com un experiment de Google Labs que es va paralitzar. No obstant això, Google va obrir el codi del mateix i ara torna a estar actiu.

El sistema, que permet crear aplicacions per a telèfons intel·ligents Android, estarà connectat amb el MIT on, segons Google, “adoptarà una enriquida agenda de recerca amb creixents oportunitats per influenciar la comunitat educadora”.

La seva interfície permetrà afegir ‘blocs’ de codi com si es creés un puzle, des d’un navegador.

Pel que fa al centre d’innovació, se centrarà “en el disseny i estudi de noves tecnologies mòbils i aplicacions, permetent que la gent aprengui en qualsevol lloc, en qualsevol moment i amb qualsevol”.

Els projectes exploraran, segons el mateix MIT, aplicacions de localització i jocs de realitat augmentada, entre altres tecnologies.

Data d’elaboració: 23/08/2011
Font: notícia TICbeat, 18/08/2011
Fotografia: logo MIT