El Centre d’Investigació Aplicada, Tecnalia, ha desenvolupat un nou sistema de recàrrega sense fils del cotxe elèctric que millora la comoditat de l’usuari d’aquest tipus de cotxes elèctrics.

El cotxe del futur és elèctric. I ho és per l’estalvi econòmic i la reducció de contaminació ambiental i acústica que implica. Però, què hi ha de la comoditat? Per recarregar un vehicle cal endollar-lo a la xarxa elèctrica. Perquè la comoditat sigui una altra de les qualitats del vehicle elèctric, Tecnalia ha desenvolupat un sistema de recàrrega sense fils, tal i com avui en dia es carreguen les bateries dels raspalls de dents.

El sistema consta d’un element situat a terra en el paviment, que transmet l’electricitat a un altre element receptor ubicat al vehicle. Quan l’emissor detecta que el cotxe està a sobre es connecten sense fils i comença la transferència d’energia. És similar a la forma de recàrrega d’un raspall de dents, que es realitza amb acostar simplement a una base i no és necessari el contacte elèctric.

Els sistemes desenvolupats fins ara per a la recàrrega del vehicle són conductius, en els que l’energia es condueix a través d’un cable. La novetat d’aquest sistema és que la recàrrega és inductiva, és a dir, l’energia es transmet a través d’un camp electromagnètic. En aquests casos, el temps de recàrrega és similar als conductius i tenen un rendiment del 93% de l’energia. (…)

 

Font i fotografia: notícia de www.evwind.com 21/11/2012