El Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments (CERPTA) de la UAB organitza del 26 al 29 de novembre a la Facultat de Veterinària, la dotzena edició del Workshop sobre Mètodes Ràpids i Automatització en Microbiologia Alimentària. La trobada servirà per actualitzar els coneixements sobre els últims mètodes per a la detecció dels microorganismes presents als aliments i a l’aigua.

Aquesta trobada anual té com a objectiu ampliar i difondre els coneixements sobre mètodes innovadors per detectar, aïllar i caracteritzar ràpidament els microorganismes  i els seus metabòlits, habituals en els aliments i l’aigua. Dirigit a directors i tècnics d’indústries, consultories i laboratoris agroalimentaris, el workshop comprèn tant sessions teòriques, a través de les ponències que impartiran els experts internacionals en la matèria, com sessions pràctiques, a càrrec dels professors Manuela Hernández i Artur Xavier Roig.

El doctor Daniel Y.C. Fung, catedràtic del Departament de Ciències Animals i Empresa de la Kansas State University, serà, un any més, el principal ponent del workshop. Amb més de 1000 publicacions en revistes, llibres i proceedings, Fung és considerat una eminència en l’àmbit de la seguretat alimentària i dels mètodes ràpids miniaturitzats i de l’automatizació.

La ponència inaugural serà a càrrec de la Dra. Cécile Lahellec, directora honoraria d’investigació de la Agencia Francesa de Seguretat Sanitaria dels Aliments, i la Sra. Corrie Allaert Vandevenne, microbiòloga experta en seguretat alimentària, aigües i medi ambient de l’empresa Creolia, que parlaran de l’evolució de la microbiologia.

Altres ponents destacats de la trobada seran el Dr. Armand Sánchez Bonastre, director del Servei Veterinari de Genètica Molecular (SVGM) de la UAB; la   Dra. Noelia Sagarzazu Grau, investigadora del Departament de Bioprocessos de l’àrea de R+D+i del Centre Nacional de Tecnologia i Seguretat Alimentària (CNTA); l’investigador Thibau Mercey, fundador de l’empresa Prestodiag, que desenvolupa un mètode innovador per a la detecció i la identificació ràpides de múltiples bacteris patògens en mostres complexes; Montse Vila Brugalla, de l’Agència de Salud Pública de Barcelona, i el Sr. Jon Basagoiti Azpitarte, que es dedica als sistemes de gestió de la qualitat i innocuïtat dels aliments en diverses vessants, entre d’altres.

El workshop també comptarà amb exhibicions d’empreses de microbiologia, que explicaran i mostraran el funcionament dels seus productes i serveis. Pel que fa als tallers que s’hi realitzaran, enguany destaca un sobre l’ús dels recursos per a microbiologia predictiva disponibles a Internet i un altre sobre la detecció d’al·lèrgens i quantificació de micotoxines i OMGs per immunodifusió lateral.

Més informació

XII Workshop en microbiologia alimentària

Font: web PRUAB