NTE Healthcare, marca pertanyent a SENER, i Deltalab tornaran a compartir stand al 25è Congrés Europeu de Microbiologia i Malalties Infeccioses (ECCMID), que tindrà lloc a Copenhaguen (Dinamarca) entre el 25 i el 28 d’abril de 2015. Les dues empreses presentaran les millores aconseguides en els seus principals productes del sector de la tecnologia sanitària: el dispositiu AUTOPLAK d’inoculació i sembrat de mostres líquides per al cultiu de plaques, fabricat per NTE Healthcare, i la gamma DELTASWAB, el sistema de recollida i transport de mostres microbiològiques, desenvolupat per Deltalab.

Recentment, AUTOPLAK ha afegit dues noves prestacions que es mostraran en l’esdeveniment: la sembra en bi-placa i la dispensació automàtica de discos d’antibiòtic per a proves de antibiograma. El dispositiu ja està sent usat a Espanya per alguns laboratoris (els hospitals de la Vall d’Hebron, Arnau de Vilanova i Joan XXIII, i el CAP Doctor Robert de Badalona, ​​a Catalunya), a Suècia (a l’Hospital Universitari d’Uppsala) i a Mèxic (en el Laboratori d’Assessoria i Servei Referit, SA de CV LASER® ia l’Hospital Militar Central de la SEDENA, Secretaria de la Defensa Nacional mexicana). De fet, les dues unitats venudes al laboratori d’Uppsala han inclòs, com a prestacions opcionals a la configuració Advance del dispositiu, la sembra en bi-placa i la dispensació automàtica de discos d’antibiòtic.

AUTOPLAK posseeix la capacitat de sembrar una mitjana de 140 plaques de cultiu per hora i pot carregar simultàniament 120 mostres líquides microbiològiques de tot tipus. No requereix consumibles addicionals i s’opera mitjançant la interacció de l’usuari amb una pantalla tàctil. A més, està preparat per treballar amb connexió LIS (sistema d’informació del laboratori). Per defecte, AUTOPLAK ofereix tres configuracions optimitzades per adaptar-se a tres nivells de capacitat dels laboratoris: Standard, Advance i Full Equip.

Per la seva banda, Deltalab presentarà als visitants ECCMID la gamma DELTASWAB, un sistema de recollida i transport de mostres microbiològiques, compost per un escovilló flocat i un tub amb un mitjà de transport líquid. El escovilló de polièster flocat garanteix la màxima absorció de la mostra i la seva elució òptima en el medi. Els mitjans líquids són compatibles amb l’equip d’inoculació automàtica i de sembra de mostres i també amb les tècniques de diagnòstic molecular. Ofereixen una major recuperació de la mostra, ja que queda suspesa en el medi i permet obtenir diferents inòculs homogenis. Així mateix, els sistemes de transport DELTASWAB faciliten la sembra manual i permeten una col·locació directa en portaobjectes de vidre, ja que el medi no conté agar. Al ECCMID es presentarà el nou catàleg de la gamma DELTASWAB per mostrar totes les actualitzacions i novetats d’aquesta família de productes. DELTASWAB és el producte consumible recomanat pel dispositiu AUTOPLAK.

Font: web de SENER