En l’edició anterior, dos projectes del Campus UAB van ser seleccionats. Smalle Technologies ja ha iniciat un procés d’incubació i compta amb suport econòmic del fons que oscil·la entre 12.000 i 6.000 euros al mes, així com assessorament tecnològic, empresarial i legal coordinat per un tutor. I Biogas rebrà assessorament i una ajuda econòmica de 2000 euros per completar la seva maduració.

El Fondo de Emprendedores Fundación Repsol és una iniciativa que pretén promoure la innovació i el desenvolupament empresarial en el camp de l’eficiència energètica mitjançant un procés d’incubació empresarial. Aquesta convocatòria selecciona cinc projectes que rebran assessorament tècnic, econòmic, legal i financer i una assignació que oscil·larà entre els 6.000 i 12.000 euros mensuals durant el període necessari per al seu desenvolupament, amb un termini màxim de 24 mesos.

Tots els emprenedors interessats poden presentar els seus projectes abans del 15 de novembre. En aquesta 3a edició s’ha ampliat la tipologia de projectes que poden ser recolzats pel Fons, i s’obre una categoria per a projectes que estan en fase d’idea o prova de concepte. A més es farà especial èmfasi en els projectes de bioenergia.

En la segona edició, un dels finalistes del Fondo de Emprendedores Fundación Repsol va ser Smalle Technologies, amb un microgenerador capaç de generar energia elèctrica a partir del moviment oscil·latori dels vaixells, una iniciativa de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM). A part, un altre projecte d’un centre ubicat al Campus de la UAB també va ser seleccionat per donar-lo suport en la seva maduració. Es tractava d’un projecte de l’Institut Català de Nanotecnologia per millorar e procés de producció de biogàs mitjançant l’addició de nanopartícules de ferro.

En la primera edició, entre els finalistes també va haver-hi el projecte Micro4ener de l’investigador Francesc Xavier Muñoz Pascual de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM). Actualment Micro4ener ja és una empresa constituïda i  treballa amb microsistemes per a la detecció de microorganismes.

Més informació 

Fondo de Emprendedores Fundación Repsol