OHL Industrial i el grup d’enginyeria i tecnologia SENER han subscrit amb CYDSA un contracte clau en mà per a la construcció d’una central de cogeneració a Mèxic. El grup CYDSA desenvolupa la seva activitat en els sectors dels productes i especialitats químiques, área en què s’engloba el projecte de la planta de cogeneració que es va a realizar, serveis per a la indústria energètica i filatures per a la indústria tèxtil.

Aquesta és la segona central que OHL Industrial i SENER van a desenvolupar en consorci per a aquest important grup empresarial mexicà, després de resultar adjudicatàries en 2012 d’una primera planta de característiques similars a l’actual. Llavors es va tractar igualment d’un projecte clau en mà, que posteriorment es va ampliar amb l’acord per a l’operació i manteniment de la instal·lació.

La nova central de cogeneració tindrà una potència de 60 MW, igual que l’anterior, i estarà ubicada al mateix recinte, a Coatzacoalcos, Veracruz. Inclourà una turbina de gas aeroderivada Trent 60 marca Rolls-Royce, i un HRSG per produir 65 tones de vapor per hora.

El contracte contempla un període d’execució de tretze mesos, i el consorci estima que es generaran prop de 700 llocs de treball durant la fase de construcció. Com en el projecte anterior, OHL Industrial i SENER realitzaran les tasques d’enginyeria bàsica i de detall, i participaran en l’aprovisionament, construcció i posada en marxa de la instal·lació fins al seu lliurament clau en mà al client.

Aquesta adjudicació és una mostra de la confiança en el consorci que ha adquirit CYDSA durant el projecte anterior, i que ja el va portar a contractar amb aquest consorci el servei integral d’operació i manteniment durant els primers anys de funcionament de la planta.

Font: web SENER