El passat dia 2 de març es va celebrar la cuarta jornada del Cicle de Debats d’Innovació que es va portar a terme al Centre d’Empreses de Noves Tecnologies del Parc Tecnològic del Vallès (PTV). El Cicle de Debats és una nova iniciativa que es posa en marxa enguany per abordar temes relacionats amb la gestió estratègica de la innovació. El Cicle, format per 5 jornades repartides en aquests últims mesos, està organitzat conjuntament entre el Parc Tecnològic del Vallès i Ideas2Value Network.

L’organització s’ha mostrat altament satisfeta amb el nou format del cicle formatiu que afavoreix, en tot moment, l’intercanvi d’opinions i la participació dels assistents. 

El Cicle de Debats té la intenció de situar el receptor en el nostre entorn socioeconòmic que, actualment, està canviant de forma radical i accelerada. En aquest context, la innovació, principal font d’avantatge competitiu i creixement en una societat avançada, està patint també canvis radicals. Però, en què consisteixen aquests canvis?, quines són les seves implicacions en la forma d’abordar la innovació a nivell empresarial?, on trobar les oportunitats per crear valor?, per què ara és urgent prioritzar l’execució sobre la ideació?, quin paper hi juguen les persones? 

En aquesta jornada del Cicle, “El Front-end de la innovació, des de l’identificació de l’oportunitat fins l’especificació del projecte”, es va analitzar les fases inicials del procés d’innovació: el paper de les eines de creativitat (tant psicològica com a tècnica), i de les eines estratègiques com la vigilància i la previsió durant aquesta fase, juntament amb la gestió del procés.

En la jornada van participar com a ponents Pere Escorsa, d’Iale Tecnología; Jaume Beleta, de Novatec Asesoría; i Bernat Recasens, d’Easycrit. També va haver-hi temps per realitzar un cafè – networking entre els assistents i un torn obert de precs i preguntes.

El Cicle de Debats està obert a la participació i aportació d’experts i del públic assistent.

L’assistència és gratuïta i les places són limitades; per això es requereix inscripció prèvia a totes les activitats. L’última sessió és:  

Debat d’innovació “El back-end de la innovació, des de l’execució del projecte fins a l’explotació dels resultats”, el 16 de març 2015.

Font: web UAB