La representació de l’Iran ha fet un recorregut per les instal•lacions del Sincrotró Alba i d’ASCAMM, amb l’objectiu d’acostar la realitat d’aquests dos centres de recerca i innovació

En el marc de l’acord entre PIMEC i la Cambra de Comerç de Teheran per enfortir els vincles entre les dues regions i cooperar més estretament en la millora de les relacions econòmiques, tecnològiques i culturals, una delegació iraniana ha visitat el Vallès Occidental, acompanyada de membres de la patronal. 

La representació de l’Iran ha fet un recorregut per les instal•lacions del Sincrotró Alba i d’ASCAMM, amb l’objectiu d’acostar la realitat d’aquests dos centres de recerca i innovació, referents en l’àmbit nacional i internacional, a les empreses de l’Iran. També s’han reunit amb diferents empresaris del territori per enfortir els vincles entre les dues regions. Aquesta activitat, organitzada per PIMEC Vallès Occidental, ha comptat amb el suport del Consorci de Turisme del Vallès Occidental.

La República Islàmica de l’Iran és el sisè productor mundial d’hidrocarburs i la segona economia de l’Orient Mitjà, només per darrere de Turquia. Està experimentant un creixement molt positiu gràcies al sector d’hidrocarburs i d’una forta indústria. Tot i què ha estat colpejada per l’agreujament de les sancions al març de 2012, la millora de les relacions i de l’entorn polític ha derivat en un històric reglament del Consell Europeu el 20 de gener del 2014 pel qual aquestes sancions queden substancialment aixecades.

Yahya Ale-Eshagh, president de la Cambra de Comerç de Teheran, Indústries, Mines i Agricultura, està satisfet per les reunions mantingudes amb empresaris de diferents sectors de la comarca i s’ha mostrat expectant per una futura col•laboració amb ASCAMM i el Sincrotró. 

De la seva banda, Miquel Martínez, delegat territorial, ha destacat que “aquestes trobades que realitza la patronal al Vallès Occidental propicien resultats positius i immediats per a les pimes, ja que s’apropa a empresaris de diferents sectors i zones geogràfiques i, en molts casos, es tanquen operacions comercials”. En aquest sentit, ha afegit que “la patronal PIMEC es diferència d’altres organitzacions que donen suport a l’exportació per la seva amplia xarxa mundial de contactes, export managers i country managers, que juntament amb els acords estratègics faciliten l’operativa del comerç internacional a les pimes”.

El passat 28 de gener, Yahya Ale-Eshagh, president de la Cambra de Comerç de Teheran, Indústries, Mines i Agricultura, i Víctor Campdelacreu, president de la Comissió Internacional de PIMEC, van signar un acord de cooperació davant d’una delegació de 32 empresaris iranians i de més d’una vintena d’empreses catalanes que tenen vincles econòmics amb el país.

Font: web terrassadigital.com