PIMEC Vallès Occidental ha fet balanç de l’any 2014 i ha presentat les perspectives econòmiques per al 2015, de la mateixa manera que ha donat a conèixer els objectius de la patronal per millorar la situació de les empreses del territori.

El vicepresident de PIMEC Vallès Occidental, Jaume Maranges, valora positivament el 2014, per bé que això depèn de cada sector. Però tot i així, la seva valoració en conjunt és que el 2014 ha estat positiu.

Pel que fa al 2015, les previsions també són positives, i en destaca com a “inputs” positius: la baixada del petroli perqu dóna més marge de maniobra o l’Euribor baix, mentre que com a negatiu en destaca el fet que en aquest 2015 hi haurà 3 eleccions.

Malgrat les esperançadores notícies referents a que els bancs tornen a obrir el crèdit, Maranges ha estat crític amb la “dificultat que tenen les pimes per accedir al crèdit, tot i les importants aportacions econòmiques del BCE, que no arriben a les empreses, i les reduccions dels tipus d’interès i del preu del diner”.

Pel que fa a la possible construcció d’un gran centre comercial a la zona del Centre Direccional, Maranges creu que això és una amenaça en tota regla per al comerç, no només de Cerdanyola, sinó també a nivell comarcal.

De la seva banda, el president de PIMEC, Francesc Elias, També ha posat de manifest “la necessitat urgent d’aplicar un règim sancionador contra la morositat” i ha reclamat que disminueixi la pressió fiscal que continuen patint les pimes del territori i que es redueixi el cost del preu de l’energia, que afecta seriosament la competitivitat de les empreses. Francesc Elías ha destacat la “necessitat de seguir treballant en la Reforma Laboral perquè dels més de 75.000 llocs de feina nous, un 86% han estat amb contractes temporals”.

Finalment, Miquel Martínez, delegat territorial de PIMEC Vallès Occidental, ha resumit les principals xifres que afecten al territori. L’any 2014 el teixit empresarial va créixer amb 600 noves pimes, fins a arribar a un cens de 25.000 petites i mitjanes empreses, dada molt positiva perquè “no hem de lamentar pèrdua de teixit productiu, com havia succeït en anys anteriors”. Pel que fa a l’afiliació d’autònoms, “es continua incrementant i la comarca ja té 59.000 professionals censats”.

Xavier Núñez, president de PIMEC Joves Empresaris Vallès Occidental, ha destacat la necessitat de fomentar l’associacionisme entre els joves empresaris i emprenedors de la comarca i ha comunicat que “durant el 2015 es potenciaran les accions de networking per a què els joves empresaris del Vallès Occidental intercanviïn idees i impressions i se seguiran realitzant sessions de sensibilització a diversos instituts del territori”. 

Font: web cerdanyola.info