L’ermita de Santa Maria de les Feixes i el seu entorn conformen un dels tresors de patrimoni i paisatge de Cerdanyola. L’ermita, de propietat privada, ha patit abandonament durant anys i amenaçava ruïna. Ara, a través d’un Pla d’Ocupació, treballadors del Servei Municipal d’Ocupació han realitzat un acurat treball de restauració.

L’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, destacava com la fusió d’esforços entre el propietari i els serveis de cultura i ocupació de l’Ajuntament, “estan permetent recuperar part del patrimoni local per a gaudi de la ciutadania”. La regidora d’Ocupació, Carmen Rebollo, explicava que la restauració s’ha pogut dur a terme gràcies a un Pla d’Ocupació per a vuit persones que ha permès restaurar la teulada i fer un porxo pràcticament nou, a més d’altres actuacions que han permès recuperar l’aspecte original de l’ermita.

En Joan Francès ha estat el tècnic de patrimoni encarregat de supervisar els treballs de restauració, que han partit d’un projecte que en el seu moment van fer el Francesc Xavier Asarta i la Montserrat Caldés, al qual el servei de patrimoni ha aportat la documentació sobre l’ermita. Els treballs de restauració de l’ermita s’han fet seguint fidelment la documentació dels paraments exteriors de l’edifici, “un edifici construït segons les normes establertes al Concili de Trento i que la fan una ermita del barroc rural única a la comarca al haver conservat el patró decoratiu original”. Joan Francès ha lloat la dedicació i implicació dels treballadors del Pla d’Ocupació en la tasca feta, que ha permet recuperar l’exterior de l’edifici i que ha deixat l’interior preparat per a futurs treballs de restauració i recuperació.