Un espai d’oci en quatre ambients, una llum portàtil per dur a la bossa, un comandament a distància que serveix per buscar diferents objectes perduts i un compartiment secret per tot tipus de sabates són els quatre projectes premiats a la VI edició del Concurs d’Idees empresarials innovadores per a Joves Can Serraperera, organitzat per l’Ajuntament de Cerdanyola.

85 estudiants de 3r i 4t d’ESO i de 1r de Batxillerat d’Economia de quatre centres educatius de la ciutat, Banús, Gorgs, Forat del Vent i Escola Montserrat assistien ahir al lliurament de diplomes i premis del Concurs d’Idees Innovadores Empresarials per a joves Can Serraperera adreçat a estudiants del municipi.

El lliurament dels premis, que es va fer als jardins de ca n’Ortadó, forma part del Programa de Foment de la Cultura Emprenedora adreçat als instituts d’ensenyament secundari del municipi. Els principals objectius són donar a conèixer la creació d’empresa als estudiants. També vol detectar i dinamitzar el potencial emprenedor dels joves de la ciutat per impulsar la creació d’empresa a mig i llarg termini.

Els participants van rebre un diploma, però només quatre van ser premiats, aconseguint una tablet pels segons premis i un ordinador portàtil per als primers.

Així, el primer premi de 3r i 4t d’ESO va ser per al projecte titulat Handbagled realitzat per Maria García, Paula Ramírez i Daniela Chávez, de l’institut Banús. El projecte consisteix en una llum portàtil dins d’una funda de velcro que s’adapta a l’interior de bosses de mà i motxilles. Amb un petit interruptor de fàcil accés permet il·luminar l’interior de la bossa sense malmetre el seu interior.

El primer premi de 1r de Batxillerat d’Economia se’l va emportar el projecte titulat DIC Cinemes, de Laura Levy i María José Suárez, alumnes de l’institut Gorgs. El projecte és un espai d’oci on les persones de totes les edats podran triar i gaudir de pel·lícules antigues i actuals en quatre ambients diferents distribuïts per quatre sales, cadascuna de les quals tindrà un ambient diferent.

El segon premi de 3r i 4t d’ESO va ser pel projecte titulat Mapo realitzat per Carlos Toribio, Eric Brosa i Óscar Pérez, de l’institut Gorgs. Es tracta d’un comandament a distància que serveix per buscar diferents objectes perduts a través de l’activació d’un senyal que farà que l’objecte perdut emeti un so en un radi de 500 metres.

El segon premi de 1r de Batxillerat d’Economia se’l va endur el projecte Securityshoes, dels alumnes Ariadna Casanova i Marc Sánchez, de l’institut Forat del Vent. Es tracta d’un projecte basat en afegir un compartiment secret en tot tipus de sabates, com una forma més segura de guardar aquells objectes petits però de molt valor com ara claus, targetes de crèdit, etc que es perden quan ho portem a la butxaca o la motxilla.

Els protagonistes del present i dels futur

A l’acte assistien l’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona; el regidor de Promoció Econòmica, Francisco Ortiz; la representant de l’Associació Cerdanyola Empresarial, Carolina Martel; el gerent de l’empresa Radan Desintec, Joan Solanes i el gerent de l’empresa Sticos Intelligent Safety, Julio Gutiérrez.

Després del lliurament de diplomes als participants i als guanyadors, l’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, va cloure l’acte explicant que el d’ahir era un “dels actes més especials que es fan a Cerdanyola” per moltes raons. En primer lloc, perquè “reconeix als joves la seva constància, el seu treball en equip i amb esperit innovador”. També destaca el protagonisme de la comunitat educativa, posant en valor el paper dels mestres i del món empresarial.

L’alcaldessa, però, destaca sobretot als joves participants “perquè són els protagonistes, la generació més preparada de la història d’aquest país” i, segons Carmona, tenen l’oportunitat de continuar sent-ho perquè els joves “són present i futur”.

Carme Carmona comenta que Cerdanyola és un territori privilegiat, estem ben comunicats i amb insfrastructures científico-tècniques de primer ordre, com el Sincrotró Alba, el Parc Tecnològic del Vallès i el Parc de l’Alba. “Som un clúster d’excel·lència i les nostres empreses han d’aprofitar-se d’aquest potencial que ofereix Cerdanyola”.

Carmona felicita als guardonats, a les famílies i als instituts que han col·laborat perquè l’emprenedoria fos un valor de ciutat.

Per a l’alcaldessa, l’emprenedoria és “una oportunitat per pensar en clau de futur professional i laborar”, per això anima els estudiants“a continuar estudiant i treballant per construir el seu projecte de vida”.