Els Premis ÉcoTrophélia Espanya distingeixen l’elaboració de productes alimentaris en què prevalgui el caràcter ambiental i la generació de coneixement. Enguany, ha estat premiat un grup d’estudiants de la Facultat de Veterinària de la UAB amb una crema dolça d’all negre i os d’alvocat.

L’equip Garlicado, format per estudiants del Grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments de la UAB, ha aconseguit el primer premi en la VII Edició dels Premis ÉcoTrophélia Espanya 2016, organitzats per la Federació Espanyola d’Indústries d’Alimentació i Begudes (FIAB). Aquesta crema dolça elaborada a partir de l’all negre i l’os de l’alvocat -que aposta per la inclusió gastronòmica dels subproductes de la indústria d’alimentació i begudes- ha estat designada pel jurat com el premi més innovador del 2016.

La competició, adreçada a estudiants universitaris i de màster, busca l’elaboració d’un producte alimentari innovador en què prevalgui el caràcter mediambiental i la generació de coneixement per al sector de l’alimentació i begudes en qualsevol dels seus vessants (nutrició, salut, seguretat alimentària o sostenibilitat, entre d’altres).

Garlicado és una crema dolça constituïda per dues parts molt diferents en color i sabor. D’una banda, crema d’all negre, i de l’altra, infusió d’os d’alvocat amb gingebre. “És l’acompanyament perfecte per a qualsevol producte alimentari o plat principal, des de carns i peixos, fins formatges o torrades. La gran quantitat d’antioxidants que incorpora, el converteix en un producte beneficiós per a la salut”, asseguren els creadors del projecte guanyador Guim Padrós Rusiñol, Anna Pagès Aranda, Jonathan Pérez Rodríguez, Ariadna Roquer Befani i Jordi Soley Mercader. Tots ells seran els encarregats de representar Espanya en l’edició de ÉcoTrophélia Europa 2016, que tindrà lloc aquesta tardor al Saló Internacional de l’Alimentació (SIAL) a París.

Font: web UAB