La prima de risc espanyola, que es mesura per la diferència entre l’interès del bo alemany a deu anys i l’espanyol del mateix termini, ha obert la sessió d’aquest dimarts en 511 punts bàsics, el màxim històric aconseguit la vespra.

A primera hora, l’interès del bo espanyol a deu anys pujava fins al 6,48% després d’acabar el dilluns en el 6,47 %, mentre que el bo germà oferia un rendiment de solament l’1,38%, també una mica més alt que l’1,37% d’ahir.

La situació seguia, d’aquesta forma, marcada per la tensió i pels dubtes que existeixen sobre la zona de l’euro i la possibilitat que Grècia abandoni l’euro, com va recordar el president del Govern Espanyol, Mariano Rajoy.

El president va demanar una aposta clara, contundent i enèrgica per l’euro i per la sostenibilitat del deute dels països que, com Espanya, estan complint amb els compromisos europeus.

En altres països de la zona de l’euro, la prima de risc de Grècia baixava a 2.793 punts bàsics, dos menys que ahir, mentre la italiana millorava fins als 436 després de la subhasta en la qual el Tresor d’aquest país va col·locar 4.250 milions d’euros en bons a 2, 5 i 10 anys amb més interès que la vegada anterior.

Irlanda, per la seva banda, començava el dia amb el seu risc país en 601 punts, un menys que ahir, mentre Portugal registrava una cota d’1.165 punts bàsics, pitjor que els 1.081 punts.

Font: notícia de www.elperiodico.com de 29/05/2012

Fotografia de micora cc, 2.0 ( by-nc-sa )