Artur Mas presideix l’acte de col•locació de la primera pedra del nou edifici corporatiu de SENER a Catalunya.

•    El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha presidit l’acte de col•locació de la primera pedra del nou edifici corporatiu que el grup SENER construeix al Parc de l’Alba, a Cerdanyola del Vallès (Barcelona).

•    Aquesta obra representa una inversió de 25 milions d’euros per al grup SENER i suposa una renovació del seu compromís amb Catalunya, on ja fa 19 anys que és present, des que va obrir oficina a Barcelona al 1993.

Barcelona, 19 d’abril de 2012 – El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha presidit l’acte de col•locació de la primera pedra del nou edifici corporatiu que el grup internacional d’enginyeria i tecnologia SENER construirà al Parc de l’Alba, a Cerdanyola del Vallès (Barcelona), per allotjar la seva seu corporativa a Catalunya. En aquest acte, que ha tingut lloc dijous 19 d’abril al matí, també han assistit, entre altres convidats, l’alcaldessa de Cerdanyola del Vallès, Carme Carmona Pascual, el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder, el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, Salvador Jorba, el conseller delegat d’ACC1Ó, Josep Moragas, el president de SENER, Jorge Sendagorta i el director de SENER a Catalunya, Gabriel Alarcón.

Aquest acte de col•locació de la primera pedra marca l’inici de les obres de construcció i instal•lació, que donaran feina a unes 400 persones i s’estendran fins a l’any 2013. La inversió total del grup SENER en aquest projecte es xifra en 25 milions d’euros. La nova instal•lació s’ubicarà en una parcel•la de l’Institut Català del Sòl (INCASOL), adjudicada a SENER mitjançant concurs de dret de superfície per 50 anys amb opció a compra. La construcció ha estat finançada pel Banc de Sabadell amb un crèdit d’arrendament (lísing).

El nou edifici allotjarà la seu a Catalunya del grup, que integrarà la divisió d’enginyeria i construcció de SENER i l’empresa NTE-SENER, pertanyent a SENER. En les noves instal•lacions treballaran més de 350 enginyers i tècnics qualificats en l’execució de projectes d’alta tecnologia per a tot el món. L’edifici està concebut per allotjar 500 persones.

Durant l’esdeveniment, el president de la Generalitat ha felicitat a SENER per la seva decisió de posar la seu central de Catalunya a Cerdanyola del Vallès, al Parc de l’Alba, i ha destacat que: “En aquests moments dificils, SENER aposta per tres tèsis fonamentals: invertir, innovar i internacionalitzar, tres ‘is’ que van juntes, i no totes les empreses són capaces de fer una cosa així”.

Per la seva banda, el president de SENER ha ressaltat el creixement experimentat en els últims anys per SENER a Catalunya, que s’ha produït conjuntament amb el creixement general del grup SENER: «SENER es va establir a Catalunya al 1993, convençuda que aquesta era una terra d’oportunitats lligades a la innovació i a la tecnologia. Des d’aleshores, la divisió de SENER a Catalunya ha crescut en projectes i en talent, el dels nostres enginyers que, amb il•lusió i esperit emprenedor, han ideat solucions per a clients repartits arreu del món. Avui podem dir que SENER exporta des de Catalunya no solament tecnologia, sinó també un model d’eficiència d’acord amb la cultura de l’excel•lència que regeix a SENER». 

Finalment, el director de SENER a Catalunya ha declarat: «Amb el nou edifici corporatiu renovem el nostre compromís amb Catalunya. Quan l’inaugurem, el 2013, s’hauran complert 20 anys des que SENER va obrir l’oficina de Barcelona i és, per tant, un símbol de l’èxit obtingut fins a la data en aquesta comunitat i també de la nostra voluntat de permanència. A més, simbolitza la nostra confiança en el futur: aquest edifici està dissenyat per nosaltres per tal de poder abordar grans projectes de salut, espai i astronomia, en el cas de NTE-SENER, i d’enginyeria i construcció en el cas de SENER. Per a això, hem ideat sales blanques, laboratoris i sales d’integració amplis i equipats amb les tecnologies més modernes, capaces d’albergar equips complets i sistemes complets, als quals aspirarem com a contractistes principals».

Durant l’acte, Artur Mas ha conegut de primera mà els projectes de futur de SENER i NTE-SENER que es duran a terme des de les noves instal•lacions. Entre ells destaquen el E-ELT M5FU en ciència i astronomia; Autoplak en tecnologies biomèdiques; el disseny de vaixells a partir del sistema FORAN en naval; el Sistema per a la Recerca sobre l’Atròfia Muscular i per a l’Exercici (MARES), la participació en la missió científica de l’Agència Espacial Europea LISA Pathfinder i en la instal•lació de radiació de sincrotró ALBA, en espai. En tots aquests projectes, SENER actua com a empresa tractora de pimes catalanes, que s’obren camí cap a la internacionalització per mitjà de la seva participació en els contractes de SENER.  

Noves instal•lacions per a un grup altament tecnològic
El nou edifici ha estat dissenyat per l’equip propi d’arquitectes de SENER per tal de complir les exigències d’alta tecnologia del grup. Ocuparà una parcel•la de 7.500 m2 de sòl i es construiran 15.000 m2, amb una capacitat addicional d’ampliació de 4.000 m2 més. L’edifici comptarà amb oficines tècniques i de gestió per al desenvolupament dels projectes de SENER i de NTE-SENER, i també dues sales blanques, entre les quals una sala neta d’altes prestacions (classe 10.000), un laboratori d’electrònica amb capacitats de soldadura SMD (components de muntatge superficial, Surface Mounted Devices) i convencional, dues sales d’integració de maquinària i tallers mecànics de precisió.

Avui SENER a Catalunya s’ha convertit en centre d’excel•lència en les disciplines de sistemes ferroviaris, tecnologies hidràuliques, enginyeria de ports i costes, sistemes avançats de fabricació i assaig, instrumentació i electrònica per a ciència i experimentació en l’espai, mecatrònica de precisió per a astronomia i grans instal•lacions científiques i tecnologia sanitària. Des de Catalunya, SENER ha participat en grans projectes internacionals tan rellevants com els treballs realitzats en els stringers de l‘ala de l‘Airbus A350 XWB en aeronàutica; la línia 9 del metro de Barcelona en infraestructures civils; o la regasificadora de Gate terminal en el port de Rotérdam (Holanda) en energia, una de les plantes de regasificació més grans d’Europa, i seleccionada per l‘European Construction Institute (ECI) com a Projecte de l’Any 2011.

Sobre SENER
SENER és un grup privat d’enginyeria i tecnologia fundat el 1956, que busca oferir als seus clients les solucions tecnològiques més avançades i que gaudeix de reconeixement internacional pel seu compromís amb la innovació, amb la qualitat i per la seva independència. SENER compta amb més de 5.000 professionals i una facturació de 1.146 milions d’euros (dades de 2011).

SENER agrupa les activitats pròpies d’enginyeria i construcció, a més de participacions industrials en companyies que treballen en els camps d’energia i medi ambient i també en l’aeronàutic. La Divisió d’Enginyeria i Construcció, SENER Ingeniería y Sistemas, S.A., s’ha convertit en una de les empreses més importants d’enginyeria espanyoles, amb una facturació de més de 653 milions d’euros (dades de 2011), gairebé 2.500 empleats i oficines a Abu Dhabi, Alger, Barcelona, Bilbao, Buenos Aires, Busan, Lisboa, Madrid, Mèxic DF, Okayama, San Francisco, Sevilla, València i Varsòvia.

SENER és membre actiu d’associacions catalanes com ASINCA, BAIE i RAILGRUP i ha establert convenis de col•laboració amb universitats com la UPC i la UAB i amb els centres tecnologies de recerca ASCAMM, CTM, CTAE, CETECAM i CTTC, entre altres.

 

Font i fotografia: notícia www.sener.es