El passat 2 d’octubre, va tenir lloc el primer Curs d’Elaboració de Projectes de R+D+i en Horizon 2020 que va continuar el dia 3 i que va congregar a 15 alumnes provinents d’altres parts de l’Estat. En el curs es va analitzar l’accés a les línies de finançament europees que disposa la Comissió Europea a través del programa marco Horizon 2020.

En un entorn perfecte per al desenvolupament d’aquests cursos eminentment pràctics, com és el Parc Tecnològic del Vallès i més en concret el Centre d’Empreses de Noves Tecnologies, es va impartir aquest primer curs que la consultora Euradia Internacional i l’auditora Goldwater & Partners, realitzen a Barcelona.

Un programa que suposa una nova via de finançament per a les Universitats (àmpliament representades entre l’alumnat), Centres de Recerca, Empreses i PIMES.

Durant el curs es van realitzar pràctiques en temps real sobre la forma de presentació dels projectes perquè es converteixin en guanyadors. Es van explicar els motius que porten al fracàs d’alguns bons projectes i es van substanciar tota classe de preguntes i inquietuds dels alumnes quant a l’elaboració dels projectes. També es van realitzar aportacions sobre projectes ja iniciats i sobre idees que van ser exposades sobre la taula per al gaudi de tots els assistents.

L’elevat nombre de participants (es van cobrir totes les places disponibles) i l’existència d’una llista d’espera d’alumnes que no van poder formalitzar la seva inscripció a causa que estava dissenyat per a un màxim de 15 assistents, ha comportat la repetició del mateix en properes dates. 

Font: web PTV