El nou programa, que compta amb la col·laboració de nombroses entitats i institucions, permetrà reforçar la viabilitat de projectes d’emprenedoria social i ampliar la presència d’aquest nou corrent emprenedor.

El Programa “Enfortint l’emprenedoria social: actors, productes i serveis” impulsat per la Generalitat de Catalunya per a l’any 2012 inicia amb quatre tallers, que tenen com objectiu contribuir a posicionar amb viabilitat estratègica les empreses socials i ampliar, així, la presencia i visibilitat de l’emprenedoria social en el conjunt de la societat catalana.

Professionals i experts en aquest àmbit formaran als participants per tal de millorar les seves competències. Per a iniciatives d’emprenedoria social que es trobin en una fase inicial, el taller d’Orientació Estratègica facilitarà l’anàlisi dels objectius econòmics i socials del projecte, la identificació del públic objectiu i la definició de la seva estratègia de diferenciació, per tal que les persones emprenedores socials defineixin adequadament la cadena de valor i la cadena de sentit del seu projecte. El taller de Recursos i aliances pel finançament els hi donarà les eines necessàries per elaborar un resum executiu i poder presentar-se davant una entitat financera i/o possible inversor.

Per la seva banda, el taller de Negocis Conjunts té com a objectiu facilitar la complementarietat d’oferta de productes i serveis, potenciar aliances territorials i sectorials, desenvolupar canals de compra o distribució conjunta i millorar el posicionament comercial de les empreses socials. I el taller d’Habilitats Comunicatives facilitarà als emprenedors l’adquisició de competències clau en l’àmbit de la comunicació, amb clients i proveïdors, inversors, medis de comunicació i societat en general.

Tots aquests tallers es realitzaran entre els mesos de maig i novembre de 2012. Cada taller suposa una dedicació d’unes 30 hores d’activitat presencial, que contempla dues jornades completes (al principi i al final del període de treball) i quatre sessions de networking de mitja jornada (amb freqüència mensual). Entre les sessions, es realitzarà un seguiment de les activitats proposades.

El període d’inscripció als tallers finalitza el 29 d’abril del 2012. 
 
Font i fotografia: notícia  www.uab.es  04/04/2012