Els projectes PumpIt Nanotech, INSITU, GMP nanotech i SportSheer, impulsats per investigadors i estudiants de la UAB, són quatre dels 100 projectes seleccionats per participar al programa BoosterWE.
RedEmprendia ha publicat els projectes emprenedors seleccionats per participar al programa BoosterWE. Aquest programa, patrocinat pel Banc Santander i FOMIN-BID, té l’objectiu de donar suport a la creació de noves empreses per part de la comunitat universitària d’Amèrica Llatina, Espanya i Portugal. Entre els 100 projectes seleccionats, n’hi ha quatre impulsats per estudiants i investigadors de la UAB:
PumpIt Nanotech és una start-up dedicada al camp de la microfluídica impulsada per Carles Rubio i Andreu Enfedaque, exalumnes de la UAB. L’empresa ha desenvolupat una tecnologia basada en la implementació de materials piezoelèctrics com a mecanisme de bombeig per evitar que es formin bombolles d’aire en els dispositius mèdics i tecnològics en barrejar fluids. Aquest projecte, que va ser gestat durant el Programa de Generació d’Idees 2015 del Parc de Recerca UAB, també ha estat guanyador del Programa Yuzz del Banc Santander i ha estat incubat per l’ESA Business Incubation Centre (BIC) Barcelona. Actualment tenen oberta una ronda de finançament amb la plataforma Capital Cell.
INSITU és una idea de l’Eva María Vall, estudiant del grau d’ADE de la UAB, centrada en el sector gastronòmic i de la restauració. El seu projecte vol fusionar la nova tendència de les foodtrucks amb la cuina innovadora d’alta qualitat mitjançant la implementació de les noves tecnologies.
GMP Nanotech és una idea impulsada per la Laura González Moragas, estudiant de Doctorat en Ciència de Materials al l’ICMAB i màster en Direcció i Organització Industrial per la UAB. Juntament amb dues investigadores de l’ICMAB, ha dissenyat un pla d’empresa d’una planta pilot de fabricació de nanopartícules inorgàniques per a aplicacions biomèdiques amb qualitat farmacèutica.
SportSheer és un projecte esportiu del Yeray Pérez Martínez, graduat en ADE i Dret per la UAB i Marc Tarragó, enginyer informàtic de la UPC. La idea consisteix en un Marketplace per al món de l’esport on la principal prestació serà permetre als usuaris cercar, inscriure’s i pagar diferents tornejos des d’un únic portal.
Aquests quatre emprenedors tindran l’oportunitat de fer una estada d’entre 6 i 12 setmanes en petites i mitjanes empreses ja consolidades, que operen en altres països que formen part de la xarxa, en sectors complementaris als seus projectes. L’objectiu final és que a través d’una experiència real i internacional de formació pràctica en gestió de negocis, i mitjançant una mentorització personalitzada, els emprenedors puguin aplicar els coneixements apresos als seus propis projectes després del final de l’estada.
Convocatòria oberta per a les empreses
Ara BoosterWE ha obert una crida a les empreses d’Amèrica Llatina, Espanya i Portugal interessades en acollir els beneficiaris del Programa. Les empreses receptores BoosterWE els ajudaran a complementar el seu aprenentatge en gestió de negocis, sense cap cost per part seva, compartint els seus coneixements i la seva experiència professional i contribuint a la generació d’ocupació i riquesa a la regió.
Per ser una empresa receptora BoosterWE tan sols cal omplir el formulari disponible al web. Les empreses acolliran a emprenedors i emprenedores amb projectes complementaris als sectors en què operen, amb l’objectiu d’evitar casos de competència de mercat i afavorir la creació de sinergies i col·laboració futura entre tots dos. Les estades dels beneficiaris de BoosterWE es realitzaran entre novembre de 2016 i maig de 2017, amb una durada d’entre 6 i 12 setmanes.
A més, les empreses participants en BoosterWE es podran beneficiar d’altres iniciatives de RedEmprendia, com el programa de suport a la internacionalització de negocis RedEmprendia Landing o la Xarxa de Mentors de la xarxa universitària.
Font: web UAB