El MAP (Market Assessment Program), organitzat per l’escola de negocis EADA i ACCIÓ, és un programa que té la missió de portar al mercat projectes d’investigació destinats a la creació de noves Empreses de Base Tecnològica (EBT).

Durant els últims 6 mesos els emprenedors participants, provinents de diferents parcs i centres tecnològics de Catalunya, han estat treballant en equip amb participants de l’International Master in Management d’EADA i sota la direcció d’un consultor sènior, per determinar la viabilitat del projecte en el mercat i orientar els següents passos per a la seva implementació. El proper dimarts 27 de setembre de 2016, els projectes presentaran els seus models de negoci davant d’inversors i empreses.

En l’última edició del Programa hi han participat quatre projectes impulsats per investigadors i emprenedors del campus de la UAB:

Futursisens, impulsat per investigadors de la UAB, la UPC i l’IMB (CSIC), es basa en un microsensor termoelèctric que permet detectar mínimes variacions de flux, com fuites en les canonades de gas. La novetat d’aquests sensors és que aprofiten la calor residual de la mateixa canonada per generar l’energia necessària per autoabastir-se, cosa que redueix el seu cost i manteniment.

H20NOW, de l’exestudiant de la UAB Fèlix Klöckner, té l’objectiu de millorar l’accés a l’aigua potable a l’Àfrica subsahariana aprofitant les noves tecnologies disponibles, concretament la tecnologia mòbil.

Blood Genetics, d’investigadors del departament de Genètica de la UAB, és un sistema de puntuació que permet analitzar i interpretar variacions o mutacions genètiques, gràcies a la seva pròpia base de dades construïda de més de 20 anys d’experiència en la investigació i el diagnòstic.

APoDEC, desenvolupat per investigadors del CVC, consisteix en una eina de processament automàtic d’imatges intel·ligent que ajuda els metges a detectar i identificar les lesions durant els procediments de colonoscòpia.

Font: web PRUAB