El 53% dels recol · locats el 2011 va aconseguir un contracte indefinit i el 59% d’ells ho va fer en menys de sis mesos, segons un estudi elaborat per Lee Hecht Harrison.

El 83% dels candidats va trobar una nova alternativa professional en menys d’un any. De fet, el temps mitjà de recol · locació es va incrementar en 0,1% mesos el 2011, fins a 5,9 mesos, per la major incertesa en el mercat de treball.

En concret, el 24% dels candidats van accedir al seu nou lloc en un termini inferior a tres mesos, sis punts menys, mentre que ho van aconseguir entre tres i sis mesos suposen el 35% del total. El 32% dels candidats va aconseguir el seu objectiu entre sis i dotze mesos i només un 9% va trigar més d’un any a recol · locar.

Per tipus de contracte, el 53% dels treballadors va trobar un ocupació indefinida enfront del 21% que va aconseguir un contracte per obra i servei. A més, un 10% va aconseguir un contracte autònom o de més de sis mesos i un 6% es va quedar amb contractes de menys de sis mesos. El 10% dels candidats van optar per una ocupació per compte propi com a via de recol · locació, el que suposa un augment del 25%.

Segons l’informe, els candidats es mostren ara més flexibles a l’hora de plantejar una nova feina en qüestions com el salari, el lloc o el sector. De fet, un 69% que va aconseguir recol · locar-va veure reduït el seu salari quan va optar una nova feina, enfront del 65% que ho va fer el 2010. En canvi, el 31% va aconseguir augmentar o igualar les condicions econòmiques.

Per sectors, l’estudi posa de manifest que el sector farmacèutic és el que més ha invertit en recol · locar als seus treballadors, amb el 27% dels participants atesos per Lee Hecht Harrison, seguit del sector de serveis financers (26%), la indústria (16%), el gran consum (13%), informàtica (9%) i altres (9%).

Finalment, l’informe destaca l’auge del networking a l’assegurar que el 58% dels candidats va accedir a un nou lloc gràcies a coneguts del seu entorn personal i professional. A més, el 14% accedeix a una feina a través d’internet i xarxes socials i un 10% gràcies a intermediaris com empreses de selecció. Només el 3% troba feina a través d’una candidatura espontània.

Font: notícia de www.expansion.com 13/02/2012

Fotografia de Enriqueburgosgarcia CC,2.0 (by-cc-sa)