Experts es reuneixen per parlar de microbiologia alimentària

El Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments (CERPTA) i el Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la UAB organitzen del 20 al 23 de novembre a la Facultat de Veterinària, la onzena edició del Workshop sobre Mètodes Ràpids i Automatització en Microbiologia Alimentària. La trobada servirà per actualitzar els coneixements sobre els últims mètodes per a la detecció dels microorganismes presents en els aliments i en l’aigua.

Aquesta trobada anual té com a objectiu ampliar i difondre els coneixements sobre mètodes innovadors per detectar, aïllar i caracteritzar ràpidament els microorganismes i els seus metabòlits, habituals en els aliments i l’aigua. Dirigit pels professors Josep Yuste i Marta Capellas, el Workshop comprèn tant sessions teòriques, a través de les ponències que impartiran els experts internacionals en la matèria, com sessions pràctiques, a càrrec dels professors Manuela Hernández i Artur Xavier Roig.

El doctor Daniel Y.C. Fung, catedràtic del Departament de Ciències Animals i Empresa de la Kansas State University, serà, un any més, el principal ponent del Workshop. Amb més de 1000 publicacions en revistes, llibres i proceedings, Fung és considerat una eminència en l’àmbit de la seguretat alimentària i dels mètodes ràpids miniaturitzats i de l’automatizació.

La ponència inaugural serà a càrrec de Cécile Lahellec, directora honoraria d’investigació de la Agència Francesa de Seguretat Sanitaria dels Aliments, que parlarà de la microbiologia alimentària des d’un enfocament multidisciplinar.

Altres ponents destacats de la trobada seran el Sr. Jvo Siegris, responsable de la línia de productes de microbiologia de Sigma-Aldrich Chemie, la companyia suïssa líder en microbiología analítica; el Dr. Ferran Ribas Soler, que sigut durant 40 anys el responsable de l’Àrea de Microbiologia del Laboratori de la Societat General d’Aigües de Barcelona (AGBAR); el Dr. Armand Sánchez Bonastre, director del Servei Veterinari de Genètica Molecular (SVGM) de la UAB, i el Sr. Jon Basagoiti Azpitarte, que es dedica als sistemes de gestió de la qualitat i innocuïtat dels aliments en diverses vessants, entre d’altres.

El Workshop també comptarà amb exhibicions d’empreses de microbiologia, que explicaran i mostraran el funcionament dels seus productes i serveis. Pel que fa als tallers que s’hi realitzaran, enguany destaca un sobre l’ús dels recursos per a microbiologia predictiva disponibles a Internet.

 

Font i fotografia: notícia de www.uab.es 17/10/2012