La fabricació additiva/Impressió 3D està canviant la naturalesa del procés productiu donant una sèrie de millores sense precedents als creatius i a les empreses innovadores, aportant un canvi de paradigmes, i nous models de negoci. Fins fa no pas gaire temps, només les empreses grans tenien serveis interns de prototipatge; avui, en canvi, les pimes ja es poden permetre incorporar tecnologia d’impressió 3D, això les permet arribar abans al mercat, fabricar peces personalitzades o sèries curtes de producte. A nivell mundial i de forma ultra ràpida, les tecnologies AM estan assolint nivells de qualitat molt elevats, alhora que  es  rebaixen els costos de materials, que són cada vegada més assequibles i en molts casos sostenibles.

Davant d’aquesta perspectiva de continus canvis, el PTV i les entitats i empreses que treballen al àrea del Vallés i l’Eix de la B30, proposen una jornada tècnica per mostrar novetats, i donar a conèixer les possibilitats que ofereix la fabricació additiva i permetre visualitzar el present i el futur de la Impressió 3D,  conèixer tècnicament les impressores 3D i el seu funcionament, descobrir noves aplicacions industrials i projectes de R&D desenvolupament de tecnologia pròpia a Catalunya.

Hores d’ara més de 100 professionals d’empreses i entitats de l’entorn han confirmat la seva assistència a la jornada Additive manufacturing & 3D printing: tecnologies a l’abast de les Pimes industrials que tindrà lloc a l’Auditori del Parc Tecnològic del Vallès, el proper dimecres 5 de novembre.

Font: web PTV