La Setmana del Bacallà és un dels esdeveniments gastronòmics plenament consolidats a Cerdanyola del Vallès, una cita esperada per a gaudir d’un aliment que ha passat de ser menjar de pobres a producte present a les cartes dels millors restaurants.
La Setmana del Bacallà torna a coincidir amb l’arribada als mercats del bacallà skrei, bacallà nòmada que migra de Noruega a les illes Lofoten, on es capturat. Un llarg viatge durant el qual augmenta musculatura, oferint una carn blanca d’una textura especial, neta i atapeïda, i rica en minerals per nodrir-se bàsicament de marisc.
Enguany destaca l’increment de restaurants participants. S’ha passat dels 19 de l’any passat als 23 d’enguany. Tots els restauradors i restauradores coincideixen en destacar l’originalitat i versatilitat dels plats que aportaran a la seva carta perquè el client local i d’altres poblacions gaudeixi de les seves propostes.
La Setmana del Bacallà 2015 es durà a terme entre el 20 de febrer i l’1de març a vint-i-tres restaurants de la ciutat, alguns del quals podrien allargar-la uns dies més en funció de la resposta o demanda dels clients.
Nom | Adreça | Telèfon |
---|---|---|
El racó de la Plaça | Plaça Sant Ramon, 1 | 936 911 021 |
Cap i Cua | Passatge del Llorer, 15 | 935 809 635 |
La Tasca de ca l’Enric | carrer dels Reis, 24 | 936 927 210 |
Los Abetos | Passatge Orient, 4 | 936 921 148 |
Can Edo | carrer Lope de Vega, 5 | 936 922 424 |
Pizzeria Via Cana | Avinguda de Canaletes, 23 | 936 919 022 |
Can Vidal 3 | Avinguda d’Espanya, 6 | 936 924 282 |
Restaurant Grau | carrer de Sant Ramon, 180 | 935 910 000 |
Cinnamon | carrer de Santa Anna, 60 | 935 809 296 |
Can Valladaura | Carretera d’Horta, km. 7,08. | 934 276 202 |
El Viejo Roble | carrer d’Altimira, 36 | 936 921 158 |
Oddvar | Avinguda de la Flor de Maig,5 | 633 759 094 |
Cal Pinxo | carrer de Sant Ramon, 154 | 687 099 341 |
Pizzeria Sole Rossonero | Carretera de Barcelona, 154 | 687 099 341 |
Tanino | Avinguda de Canaletes, 17 | 935 948 543 |
Piropo | Avinguda de Canaletes, 13 | 936 928 393 |
El bon àpat | carrer de Sant Martí, 89 | 936 923 451 |
Pizzeria Tropecién | carrer de Felicià Xarau, 16 | 936 911 002 |
Papitu Restaurant | carrer Ample, 27 | 935 921 083 |
Ca l’Enric | Passeig de Cordelles, 2 | 935 116 157 |
Bar Alaska | Passeig de les Acàcies, 10 | 936 919 053 |
Shapo | carrer de Sant Ramon, 101 | 935 948 821 |
Font: Cerdanyola.info