El passat dia 2 de febrer es va procedir a la celebració de la segona jornada del Cicle de Debats d’Innovació que es va portar a terme al Centre d’Empreses de Noves Tecnologies del Parc Tecnològic del Vallès (PTV). El Cicle de Debats és una nova iniciativa que es posa en marxa enguany per abordar temes relacionats amb la gestió estratègica de la innovació. El Cicle, format per 5 jornades repartides en els propers mesos, està organitzat conjuntament entre el Parc Tecnològic del Vallès i Ideas2Value Network.

L’organització s’ha mostrat altament satisfeta amb el nou format del cicle formatiu que afavoreix, en tot moment, l’intercanvi d’opinions i la participació dels assistents. 

El Cicle de Debats té la intenció de situar el receptor en el nostre entorn socioeconòmic que, actualment, està canviant de forma radical i accelerada. En aquest context, la innovació, principal font d’avantatge competitiu i creixement en una societat avançada, està patint també canvis radicals. Però, en què consisteixen aquests canvis?, quines són les seves implicacions en la forma d’abordar la innovació a nivell empresarial?, on trobar les oportunitats per crear valor?, per què ara és urgent prioritzar l’execució sobre la ideació?, quin paper hi juguen les persones?

En aquesta segona jornada del Cicle, “L’economia de la innovació: finançament, fiscalitat i gestió econòmica” es va revisar la gestió econòmica del procés d’innovació en temps de recursos escassos com un dels factors claus d’èxit. Es va tractar el tema dels instruments clàssics de finançament públics i privats, subvenció i desgravament fiscal, i també es va considerar les noves possibilitats que estan sorgint com el crowdfunding, el crowdlending, o el palès box i el paper que aquestes poden jugar.

En la jornada van participar com a ponents Josep Lluís Simarro, d’Econtrol Assessors i Consultors; Francisco Hidalgo Martínez, de Goldwater & Partners; i David Orozco Felip, de Borges Mediterranean Group. També va haver-hi temps per realitzar un cafè – networking entre els assistents i un torn obert de precs i preguntes.

El Cicle de Debats està obert a la participació i aportació d’experts i del públic assistent.

L’assistència és gratuïta i les places són limitades; per això es requereix inscripció prèvia a totes les activitats. Les properes sessions són:

Debat d’innovació “Emprenedoria i intraempreneduria innovadors per a un entorn en canvi accelerat”, el 16 de febrer 2015.

Debat d’innovació “El Front-end de la innovació, des de l’identificació de l’oportunitat fins a l’especificació del projecte”, el 2 de març 2015.

Debat d’innovació “El back-end de la innovació, des de l’execució del projecte fins a l’explotació dels resultats”, el 16 de març 2015.

Font: web PTV