SENER ha completat el subministrament del sistema de manipulació per a grans peces mòbils al programa KC-390 d’Embraer.

El projecte de SENER consta d’un vehicle omnidireccional amb mecanisme d’elevació integrat capaç de manipular i posicionar peces pesades de fins a 5 tones a 5 m d’alçada, amb precisió de 0,1 mm. És un sistema que permet l’acoblament de les peces amb gran qualitat, repetibilitat i ajustada tolerància, i pot ser utilitzat per Embraer tant en els processos de fabricació com en els de manteniment.

A més de dur a terme el seu disseny i fabricació en instal·lacions pròpies, SENER ha estat responsable del seu muntatge i posada en marxa en els centres d’Embraer. Després dels primers mesos d’operació, Embraer ha mostrat la seva satisfacció amb SENER tant per la qualitat de l’equip subministrat com per l’execució de l’empresa en el projecte.

De fet, el gegant aeronàutic brasiler ha dut a terme amb aquest sistema la integració dels primers avions KC-390. El primer vol s’ha efectuat en el matí del dia 3 de febrer al centre d’assajos de vol de Embraer (Centre de Ensaios em Voo) a la ciutat de Gavião Peixoto (Són Paulo).

Per SENER, que ja era present al Brasil, aquest contracte té la seva importància no només per ser el primer subscrit al sector de l’aeronàutica, sinó també per haver-se produït amb el tercer fabricant mundial d’avions civils. Aquest treball per Embraer ha estat possible gràcies a la inversió contínua que SENER dedica a la innovació i que el fa estar a l’avantguarda tecnològica en aeronàutica, especialment en enginyeria de processament i desenvolupament de producte, així com en materials compostos.

SENER disposa d’oficines pròpies a Són Paulo, Rio de Janeiro i Brasília des de 2010, integrades actualment per més de 300 professionals brasilers del món de l’enginyeria i la construcció que desenvolupen projectes en infraestructures civils: com l’estadi de futbol de Itaquerão, a São Paulo; la línia 4 del metro d’aquesta mateixa ciutat; en plantes industrials per a clients com Petrobras i BR Distribuïdora, entre elles la central per a la regeneració d’olis usats per BRF a Rio de Janeiro; en l’àmbit naval, gràcies a la implantació del seu programari CAD / CAM / CAE per a disseny i construcció de vaixells, el Sistema FORAN, a la Marina del Brasil i en drassanes com Aker Promar, STX i Itajaí; i ara també en el sector Aeroespacial, gràcies al contracte aeronàutic al programa KC-390 per Embraer, al qual SENER espera sumar aviat noves referències en Espai i Defensa.

Font: web SENER