SENER desenvolupa actualment un nou vaixell de suport submarí multiús especialment dissenyat per a tasques de construcció amb vehicles submarins de control remot (ROV) a tot el món. L’embarcació tindrà una eslora total de més de 112 m, una eslora entre perpendiculars de més de 100 mi una mànega de 22 m. El puntal serà de 9 m, mentre que el calat superarà els 7 m. En total podrà albergar a 110 persones a bord.

El vaixell comptarà amb les següents característiques: dues hèlixs azimutals FP (de pas fix) de propulsió elèctrica dièsel, dos propulsors de túnel FP i un propulsor azimutal FP retràctil. Comptarà amb una grua elèctrica de 40 tones a coberta, amb la possibilitat d’instal·lar una altra més gran (de 250 tones), i podrà treballar en profunditats de fins a 4.000 m. Disposarà d’un moonpool integrat de 7,2 x 7,2 mi una plataforma per a helicòpters. La coberta principal estarà reforçada per suportar grans pesos. El disseny també ha preparat la nau per a la instal·lació opcional d’un cabrestant tipus carrusel de 600 tones.

Els operadors demanen cada dia vaixells més eficients, amb menor consum i major capacitat, exigències que els constructors navals han de satisfer en un entorn summament competitiu. SENER, firma especialitzada en el disseny naval, exerceix un important paper en aquest sentit en oferir dissenys innovadors que tenen en compte tots aquests requisits.

Font: SENER