El grup d’enginyeria i tecnologia SENER, empresa ubicada a Cerdanyola del Vallès, ha  participat en el Simposi d’Infraestructures de Califòrnia, que es va celebrar el divendres 6 de març a San Diego. Organitzat per l’Associació Americana d’Enginyers Civils (ASCE) – una col·laboració entre la Secció de San Diego de ASCE, la Secció Institutes i ASCE Region 9 – és un esdeveniment d’un dia que aglutina enginyers, educadors, representants d’institucions oficials, professionals i públic en general. L’objectiu d’aquest simposi és incidir en la necessitat de desenvolupar noves infraestructures a l’estat de Califòrnia ia tot el país.

SENER compta amb presència a Califòrnia des de 2008 amb una oficina pròpia a San Francisco, a la qual aviat se sumarà una altra a Los Angeles, i ha participat en projectes en aquest estat com la redacció del Pla Director de l’estació Los Angeles Union Station per revitalitzar la zona centre d’aquesta ciutat al voltant de la històrica edificació. En aquest projecte, es va valorar positivament l’experiència de SENER en alta velocitat i en integració urbana de noves línies ferroviàries, amb referències com l’estació de Sol a Madrid, la de la Sagrera a Barcelona i l’estació central de València, així com la participació en nombroses línies d’AVE per tota la geografia espanyola, inclosa la interconnexió transnacional entre Espanya i França que ha suposat la línia d’alta velocitat Figueres – Perpinyà, i l’adaptació a alta velocitat dels nodes ferroviaris de Wroclaw, Poznan i Lódz a Polònia.

Professionals de SENER en l’àmbit de les infraestructures i el transport han estat presents al simposi, que aquest any s’ha celebrat coincidint amb les celebracions centenàries que commemoren la formació de la Secció de Sant Diego d’ASCE.

Font: web SENER